Joensuun Maila nappasi täydet kolme pistettä myös Alajärven Ankkureiden vieraana. Ottelu päättyi joensuulaisten 0-2 (1-2, 1-3)- voittoon. 

Ottelun tilastot

Ottelun juoksukooste

Ottelun avausjakso tarjosi tarkkaa ulkopeliä ja nihkeää sisäpeliä Joensuun Mailan mailan miehistöltä. Ensimmäisessä vuoroparissa lyöjätykki Juha Niemi vastustamattomalla keskipompulla joensuulaiset 0-1- johtoon. Toisessa vuoroparissa puolestaan onnistui vahvaa alkukautta pelaava Aleksi Rautiainen välilyönnillä siirtämään JoMan 0-2-johtoon. Neljännessä vuoroparissa Ankkurit pääsivät juoksun päähän, kun Sami Mikkolanaho iski pallon räväkästi kolmosjatkeelle. Enempää juoksuja ei avausjaksolla nähty ja jaksovoitto JoMalle lukemin 1-2.

-Tuplareissu menossa ja toinen ottelu viileissä olosuhteissa. Ensimmäinen kolmen pisteen arvoinen voitto on se, että kaikki on ehjänä ja päästään tästä jatkamaan täydellä rosterilla eteenpäin, kommentoi Petri Pennanen.

-Kaksi peliä, kuusi pistettä. Molemmat ottelut sisälsivät sellaisia hetkiä, että joku piste olisi voinut jonnekin jäädä, mutta olimme niissä hetkissä päättäväisiä, jatkoi Pennanen.

Nuoret nousivat esiin toisella jaksolla

Toinen jakso oli hyvin samankaltainen, kuin ensimmäinen ja juoksuilla ei juhlittu. Avausvuoroparissa JoMan “nuoriso-osasto” nousi esiin sisäpelisuoritusten ansiosta. Ensin Matias Hänninen puhkaisi takakentän koppareiden välistä juoksun arvoisesti ja heti perään Konsta Kettunen iski pallon väliin vieden joensuulaiset 0-2- johtoon. Lyödyt juoksut olivat molemmille ensimmäiset Superpesiksessä. Neljännessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen siirsi JoMan 0-3- johtoon.

Konsta Kettunen keräsi onnitteluja joukkuekavereilta

-Lukemat ovat tasaisia kolmostilanteiden ja kärkilyöntien osalta. Peli oli aika nihkeää, mutta saimme raavittua jaksot meille. Nämä ovat arvokkaita kolmen pisteen voittoja, ja nämä ovat niitä hetkiä joita voisi sitten jossitella vaikkapa tuolla syksymmällä, mikäli näihin jäisi pisteitä.

Alajärvi kavensi viimeisellä sisävuorollaan Henri Heikkisen kakkospuolen lyönnillä jakson loppulukemiksi 1-3.

-Olen todella tyytyväinen siihen, miten saimme tämän toisenkin ottelun rutistettua tyylillä maaliin. Sisäpeli nyt ei ollut parhaimmillaan ja mikäli olisi ollut ilotulitus, niin aikalailla papatteja ammuttiin, eikä kovinta rakettia.

Joensuun Mailan ykköspalkinnon pokkasi ansaitusti Konsta Kettunen, jonka ulkopelaaminen oli mallikasta ja varmaotteista.

-Olihan tuo vähän nihkeä ottelu, kuten kelikin osoitti. Pallo ei oikein kulkenut ja peli oli sellaista että ei oikein lähtenyt. Ulkona meillä on koko alkukauden pitänyt räpylä hyvin ja piti nytkin tarvittavalla tavalla. Hyvä voitto, kommentoi Kettunen.

Kotiavaus perjantaina 19.5.

Joensuun Maila avaa kautensa Mehtimäellä perjantaina 19.5. Vieraaksi saapuu tuolloin Seinäjoen JymyJussit. Ottelu on maaliskuussa pitkäaikaisen sairauden uuvuttavana menehtyneen Ari Paloaron muisto-ottelu. Ottelu alkaa klo. 18.00.


Palaa takaisin