Armotonta on kamppailu miesten superpesiksen terävimmässä kärjessä; kolme kautta peräkkäin kärkikolmikon ovat muodostaneet Sotkamo, Vimpeli ja Joensuu. Pesissyksyn kiinnostavimmat kysymykset ovatkin, että onko Vimpelistä murtamaan Sotkamon valtakautta, ja kykeneekö Kouvolan pallonlyöjät katkaisemaan JoMan vuonna 2013 alkaneen mitaliputken?

JoMan ja ”Koplan” osalta tie pronssipeleihin noudatteli välierien osalta samantapaista kaavaa: peleissä oli hetkiä, jolloin jaksojen ja pelien voitot olivat tarjolla, mutta lopulta molempien unelma finaaleista päättyi puhtaaseen 3-0 sarjatappioon.

Pronssipelien arvon puolesta on varmasti ollut hyvä, että molemmat joukkueet ovat saaneet viikon verran valella Bebanthenia haavoihinsa ja latautua uudelleen taistelemaan mitalista. Tämän syksyn pronssisarjasta onkin lupa odottaa kahden hyvin motivoituneen joukkueen kohtaamista. Etenkin jo alkukaudesta tärkeän ykköslukkarinsa Toni Laakson menettäneelle KPL:n nuorelle joukkueelle mitali kaudesta olisi pientä mestaruutta vastaava suoritus. Edellisen kerran mitaleita on juhlittu Kouvolassa hopeisessa muodossa syksyllä 2010. Tästä joukkueesta mukana tämän kauden joukkueessa ovat vain Matti Latvala, Anssi Lammila sekä Juho Hacklin.

-Kouvola on varmasti hyvin motivoitunut tähän ”minisarjaan”, mutta niin olemme mekin. Koemme, että olemme tämän kauden osalta vähintään se kolmanneksi paras joukkue, ja tämän aiomme myös torstaina alkavissa peleissä todistaa. Mitaliputkea halutaan jatkaa ja päättää kuitenkin kaiken kaikkiaan positiivinen kausi voitokkaisiin tunnelmiin, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

HUOM! Ottelu alkaa torstaina 8.9. klo. 17.00!

Tervetuloa kannustamaan Joensuun Maila ensimmäiseen pronssikiinnitykseen!


Palaa takaisin