Joensuu lähtee Koskenkorva-otteluun voitollisesti sujunut Alajärvi-ottelu alla. Koleassa säässä pelatussa ottelussa pisteet jäivät Mehtimäelle suoraan lukemin 2-0. Voitto oli kauden toinen kolmen pisteen voitto. Viidestä ottelusta on kaksi päättynyt JoMan tappioon. Koskenkorva on aloittanut kauden JoMan lailla ailahdellen ja on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi, viimeisin voitto kirjattiin Jyväskylästä 1-0-lukemin. Seitsemän pistettä kerännyt Kossu on sarjassa yhdeksäs. Joensuun voitto Alajärvestä nosti kotijoukkueen 6. sijalle.

Viime kaudella JoMa ja koskenkorva kohtasivat kahdesti. Molemmat ottelut päättyivät JoMan hyväksi 2-0. Kossun ulkopeli on tiivistynyt reilusti viime kaudesta. 9,5 annetun juoksun määrä on lähes puolittunut reiluun viiteen juoksuun/ottelu, joten juoksut saattavat olla kortilla ottelussa.

Koskenkorvan joukkue vahvistui selkeästi tälle kaudelle, kun sarjan parhaisiin kärkimiehiin lukeutuva koppari Veli-Pekka Yli-Hirvelä sekä ykkösvahti Antti Kuusisto siirtyivät Seinäjoelta ja Juho Toivola Kouvolasta. Viime kauden sivussa ollut lukkari Henri Itävalo on tervehtynyt ja palannut kokoonpanoon.

Lyöntivoimasta päävastuun kantaa jokerina pelaava Jere Dahlström, joka saa tulitukea Juho Toivolalta ja Mikko Mahlamäeltä. Yhdeksän juoksun keskiarvolla sisäpeliään pyörittävää Kossua on syytä varoa ja ulkokentän on oltava hereillä. – Kossu tunnetaan kovana lyöntipelijoukkueena, joka elää sisäpelionnistumisista. Eli ensimmäinen lähtökohta omassa pelissä on liikkuva, taisteleva ulkopelaaminen heti pelin alusta alkaen, summailee Pelinjohtaja Petri Pennanen.

Alkukauden kakkoskärjessä pelannut Veli-Pekka yli-Hirvelä on siirtynyt tutulle paikalle ykköskärkeen. Kakkosena lyövä Juuso Myllyniemi on vaihtanut kärkeä melkoisilla prosenteilla (80%), samoin on tehnyt Antti Kuusisto; etenijä on saateltu kolmospesälle 82%:n varmuudella. Tämä kolmikko kotijoukkueen on saatava kiinni heti alusta alkaen ja sitä kautta päästään minimoimaan mm. Dahlströmille syntyvät kotiutustilanteet.

JoMan ulkopeli on kohtuullisessa kuosissa. Erityistä huomiota on kiinnitetty sisäpeliin, johon kotijoukkue on hakenut ”parantavia” elementtejä. Aleksi Rautiaiselta ja Juha Niemeltä odotetaan kylmäpäisiä ratkaisuja, sillä potentiaalia miehiltä kyllä löytyy. Taktiikka Kossu-otteluun on mietintämyssyssä. – Räpylä kädessä Koskenkorva on yleensä haavoittuvaisempi, ja uskon että löydämme Kossun kentästä myös paikat muutamaan läpilyöntiin.

tehotil_joma-kossu copy

JomaVastuu jatkaa lasten ja nuorten parissa

Kesän 2016 JomaVastuun kohteena on lasten ja nuorten diabetes-hoito. Tavoitteena on saada keskussairaalan diabetespoliklinikalle verensokerin mittauslaitteistoja lisätarvikkeineen. JomaVastuu-tapahtumaan yleisöllä on ilmainen sisäänpääsy maakunnan yrittäjien tarjoamana.
Jokaisen katsojan läsnäolo nostattaa hyväntekeväisyyslahjoitusta.

Joensuun Maila – Koskenkorvan Urheilijat 29.5.2016 klo. 17.00 Mehtimäen pesäpallostadionilla


Palaa takaisin