Joensuun Mailan kesään ei ole vielä montaakaan tappiota ole mahtunut. Tappiosarake sarjataulukossa sai tänään Kouvolassa kuitenkin yhden lisämerkinnän, kun vahvalla pomppupelillä tilanteita tahkonnut Pallonlyöjät vei voiton lukemin 2-0 (11-6, 10-4).

Startti otteluun oli hyvä ja ottelun alku tasainen. Matti Latvala vei Kouvolan johtoon kakkospuolen välilyönnillä ja tasoittavalla vuorolla Tuomas Jussila takoi tasoituksen kakkossaumasta. Kolmannen aloittavalla vuorolla ensimmäinen jakso ratkesi, kun kouvolalaiset intoutuivat takomaan juoksuja urakalla. Ensin Toni Laakson välilyönti pomppasi Lauri Kivisen yli ja tuloksena kaksi tavallista juoksua ja kunnari. Tämän jälkeen Sasu Toikka kotiutti Laakson ja lyöntikierroksen jatkuttua Toikka täräytti pallon kakkosluukusta kunnarin arvoisesti maisemiin.

–Heti näki, että oltiin tänään vähän vaiheessa. Oltiin vähän huonosti valmistauduttu vireen puolesta ja se oli vähän sellainen liiankin hilpeä. Täällä voisi pärjätä sillä, että ottaa ihan kaiken mitä tarjotaan ulkokentällä. Jokainen palo pitäisi saada otettua, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun jälkeen.

Sama kaava toisella jaksolla

Toiselle jaksolle Joensuun Maila pääsi kuskin paikalle, kun Aleksi Rautiainen puhkaisi pallon kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti. Kouvola iski vahvasti vastaan, kun hurjassa lyöntiviereellä ollut Laakso löi illan toisen kunnarin ja kaksi tavallista. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Kouvola meni menojaa lyöden peräti seitsemän juoksua.

Aleksi Rautiainen väläytti lyöntivoimaansa toisella jaksolla.

Ottelun kulusta kertoo paljon se, että kotijoukkue Pallonlyöjät voitti kolmostilanteissa JoMan 38-17. Vaihtopelaaminen tapahtui pitkälti vahvan pomppupelin kautta, joka lamaannutti joensuulaisrymän.

–38 kolmostilannetta on isoin määrä, mitä olen nähnyt ties milloin ja sen ehkäiseminen on aika hankalaa. Ehkäpä se onnistuisi niin, että laitetaan joku makaamaan rajanmyötäisesti makaamaan.

–Saatiin pesiltä yksi palo. Väisänen siinä varmasti parhaansa teki, mutta aika vakuuttavaa on tuo pomputtajien vire. Kun osa pompuista on vielä kulman yli, niin kyllähän siinä pesäpallolulliset kikat on vähissä. Sitten siinä oli sellaista fiilistä, että pihalla puutuu, joka näkyi sitten sisäpelissä, jatkoi Pennanen.

Illan ottelu oli Joensuun Mailalle vasta kauden kolmas, jossa joukkue jäi ilman pisteitä.

–Tämä teki meille hyvää. On oikein hyvä saada kunnon turpasauna välillä ja lähteä nöyrin mielin eteenpäin. Välillä otetaan takkiin ja tästä jatketaan kahden päivän päästä pelaamista, päätti Pennanen.

Joensuun Maila jatkaa sunnuntaina 13.8 kotiottelulla Sotkamon Jymyä vastaan. Ottelu Mehtimäellä alkaa klo 17.00!

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen  

 

 


Palaa takaisin