Joensuun Mailan vierasottelujen sarja jatkuu perjantaina Kouvolassa, jonne Joensuu matkustaa niukka Koskenkorva-tappio niskassaan. Sarjan kärki on vielä tasainen, sillä kakkosen ja ysin välinen piste-ero on vain neljä pistettä. Piikkipaikan Vimpeli on vetänyt hieman kaulaa, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Kouvolan kahdeksassa ottelussa on tuloksena tullut 12 pistettä, kuudesta ottelustaan JoMa on tienannut 10 pistettä.

Hyvän startin sarjaan saaneen Kouvolan voittoputki katkesi tylysti Pohjois-Suomessa pelatuissa viikonloppuotteluissa. Tappio Oululle ja lukkari Toni Laakson loukkaantuminen sai jatkoa toisella tappiolla häntäpään Kempeleelle. Kolmen lukkarin roosterilla sarjassa edennyt Kouvola joutui Kempele -otteluun ottamaan kokoonpanoon Kuopiossa vuokralla pelanneen Jesse Eskelisen, kun toisen ”vakiolukkari” Joni Rytkösen pelikunto on edelleen arvoitus.

Isoja haasteita Koplalle on luvassa myös jatkossakin. Tiistain ottelussa vastassa ollut Sotkamo ei antanut mahdollisuuksia Kouvolalle pistepussin kerryttämiseksi, vaan voitti Helsingissä pelatun ottelun 2-0 (4-1, 3-2) -lukemin ja jatkoi KPL:n tappioputken jo kolmen ottelun mittaiseksi. Koplan kaikki juoksut löi jokeri Ossi Meriläinen.

Koplalla kova kärki

Koplan kärki Tommi Mäentausta-Anssi Lammila-Matti Latvala kuuluu sarjan parhaimmistoon. Mäentausta pitää hallussaan etenijätilaston kärkisijaa 18 tuodulla juoksulla. Mäentaustaa on pesäväleillä saatellut kärkilyöntitilaston kakkonen Anssi Lammila lähes 76%:n tehoilla. Sotkamo-otteluun kärkimieheksi vaihtui Matti Saukko Mäentaustan pukiessa jokeripaidan päälleen. Kakkoseksi tuli Teemu Nurmio ja kolmosena vaihtoi Anssi Lammila. Muutoksella ei syntynyt näkyvää parannusta pelitulokseen.

Joensuun kärkikolmikko on kahdessa viimeisimmässä ottelussa ollut muodossa Timo Kallio-Tuomas Jussila-Lauri Kivinen. Kallio on hoitanut 0-tilanteen 12/12 (100%), Jussilan ykköstilanteen purku on sekin ollut hyvin kuosissa; 11/15 (73,3%) ja Kivisen pomppupeli on tuottanut kakkostilanteessa 73%:n onnistumiset (8/11). Kotiutustilanteita JoMa on saanut kolmessa ottelussa aikaiseksi 46, joista on syntynyt 22 juoksua (48%).

Kotiutusrintamalla tasaista

Kouvolan kotiutusvastuu on pitkälti Ossi Meriläisen (0+20), Sasu Toikan (0+9) ja Juho Hacklinin (0+5) varassa. Koplan lyöjätilaston kakkosen Toni Laakson (0+10) lyönnit on todennäköisesti tältä kaudelta lyöty. Kotiutustilanteita Kouvola on kolmessa viimeisimmässä ottelussa luonut 41, joista 16 on onnistunut (39%). Joensuun vastaava kolmikko on Juha Niemi (0+18) ja Aleksi Rautiainen (0+10), jolle tulitukea antaa Henri Litmanen (1+3). Jokereista Ossi Meriläinen on saanut kotiutuspaikkoja 48 ja ukkoa tupaan onnistuneesti 42%:n tehoilla (2,5/ott.). IsoJii on käyttänyt 35 tilaisuudesta onnistuneesti 51% (3/ott.).


Palaa takaisin