Kouvola-Joensuu 2-0 (5-3, 3-1).

Joensuun Kouvolan vierailu jäi pisteettömäksi. Joensuu ei löytänyt lääkkeitä Kouvolan rautaisen lyöntipelin jarruttamiseksi, vaikka jokeri Ossi Meriläinen saatiinkin pidettyä kurissa. Joensuun kärki toimi hyvin, mutta kotiutuksissa oli toivomisen varaa; IsoJii vastasi pääosan lyödyistä juoksuista.

Ensimmäisen jakson kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa oli JoMa kuskin paikalla ja sai Kouvolan kärjen hyvin kiinni. Avausjuoksunsa JoMa löi Juha Niemen toimesta heti ensimmäisessä vuoroparissa. Kolmannessa vuoroparissa ulkopeli ontui pahemman kerran ja Kouvola pääsi rokottamaan peräti viiden juoksun verran. Kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa onnistui IsoJii jälleen kaventaen jaksolukemiksi 5-3 Kouvolalle.

Kolmostilanteet 11-8 ja kärkilyönnit 29-22 Kouvolalle. Kotiutukset: KPL 5/10 (50%), JoMa 3/8 (38%),

JoMan parhaimmistoa: Kallio 3/3 (100%), Kivinen 5/5 (100%), Niemi 3/3 (100%).

Toisen jakson alkuun JoMan sisäpeli tyssäsi. Kärki paloi ykköselle ja kakkoselle, joten vuoropari oli JoMan osalta taputeltu. Kopla onnistui kahden palon ajolähdön purkamisessa; Sasu Toikan kovalla kolmossaumalyönnillä kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon. Toisen tasoittavalla Matti Latvala lisäsi Kouvolan johtoa kolmospuolen kumuralla. Kolmannen tasoittavalla onnistui myös Ossi Meriläinen kolmosjatkeelle suunnatulla lyönnillä.  Joensuun yritykset olivat ponnettomia ja vain Aleksi Rautiainen onnistui lyömään juoksun toisella jaksolla. Jakso Kouvolalle 3-1.

Jakson kolmostilanteet 6-6 ja kärkilyönnit 15-21 JoMalle. Kotiutukset: KPL 3/6 (50%), JoMa 1/6 (17%)

Palkitut:

Kouvola: I. Matti Latvala, II. Jesse Eskelinen

Joensuu: I. Lauri Kivinen, II. Jonne Kemppainen

Ensimmäinen neljännes pelattuna

Joensuun Mailan saldo I. neljänneksen seitsemästä ottelusta on 3 voittoa ja 4 tappiota. Pisteitä on koossa 10, jolla irtoaa runkosarjan 9. sija. Viime kaudella seitsemän ottelun jälkeen pisteitä oli koossa tusina, joten hieman verkkaisemmalla vauhdilla JoMa sarjassa etenee. Kouvola-tappion myötä piste-ero kärkijoukkue Vimpeliin venyi jo 10 pisteeseen.


Palaa takaisin