Joensuun Maila otti kotiottelusta Vaasan Mailattaria vastaan täydet kolme pistettä 2-0 (3-2, 5-2). Ensimmäisen jakson hahmoksi nousi kakkoskoppari Johanna Hihnala, joka torjui kolmannessa vuorossa Vaasan Milla Oravasaaren kovan rajalyönnin puoliksi yliopiston portin alta. Tämän luokan suorituksia näkee harvoin pesiskentillä ja hyvin kuvaavaa onkin, että tämä Johannan nopeilla jaloilla ja pelirohkeudella tehty suoritus lopulta ratkaisi kotijoukkueelle jaksopisteen. Tilanteesta tuli vain kaksi juoksua ja Joma sai pitää johtoasemansa. Myös koko Joman joukkue sai tilanteesta uutta puhtia, eikä päästänyt enää vastustajaansa loppujakson aikana kotiutusyrityksiin.

Toinen jakso oli kotijoukkue Joensuun Mailan selvempää hallintaa. Ykköspalkittu sieppari Johanna Myyryläinen oli ohittamaton etukentällä ja tuhosi vastustajan etenijöitä aivan kuten isoveljensä edellisiltana Kiteen Pallon paidassa. Nopeat räpyläkädet taitavat olla tavaramerkki siinä perheessä. Joman kakkospalkittu Salla Eteläpää löi jakson juoksuista kolme ja saatteli kärkietenijät eteenpäin varmasti. Vaasa sai juoksunsa Julia Karlsonin ja Petra Äkkisen lyönneillä.

Joman vauhtimimmi, Juulia Eskman, toi ottelussa kolme juoksua ja Hanna Toivanen ja Henna Hakulinen onnistuivat kumpikin kaksi kertaa kotiutuksissaan. Vaasan palkinnot saivat ykkösvahti Juliaana Peltoniemi ja kolmospolttaja Milla Oravasaari.

Joman pelinjohtaja Anssi Raitala oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka ihmettelikin hieman tahmeaa alkua sisäpelin osalta.

Kuuntele Anssia;

Kuvia pelistä>>>>


Palaa takaisin