Runkosarja on nyt JoMan osalta setvitty. Joukkueessa kaikki pelaajat ovat ehjinä, joten runkosarjasta selvittiin kuivin jaloin. Viikon tauko tulee tarpeeseen, sillä heinä-elokuussa runkosarjan otteluja kertyi kaikkiaan 14 ottelua.

Oleellisia muutoksia peluutukseen ei ole tulossa puolivälierissä. – Aleksi Rautiainen pelaa jokerina tai räpylämiehenä, joten käytössä on kaksi variaatiota; edetään joko kahdella lyöjäjokerilla tai kahdella etenijäjokerilla. Molempia systeemejä on kokeiltu ja niitä on onnistuneesti käytetty, totesi Petri Pennanen.

Kaaripeliä JoMan pitää edelleen terävöittää. – Juha Niemen kotiutukset eivät alkuun tuottaneet tulosta päätösottelun kahdessa vuoroparissa, eikä se välttämättä johtunut IsoJiin lyönneistä; Niemi veteli hyviä vapaita siivuja. Juoksun ainekset olivat olemassa useammassakin lyönnissä, mutta joko etenijä tai mailamies ei aina ollut riittävästi hereillä.

JoMa on luonut otteluissaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tilanteita hyvin, mutta kotiin saakka ei haluttua määrää miehiä ole saatu. – Vaihtolyöntipelaamisessa on isketty kovia lukuja viime kauteen verrattuna, mm. Henri Litmasen kärkilyönneissä on tapahtunut selvää parannusta ja Lauri Kivisen tehot ovat yli tuplautuneet edelliskaudesta. Ennen Koskenkorva-ottelua Jomalaisilla onkin edessään lukuisat kotiutusharjoitukset. Viikonlopun joukkue pitää pesäpallosta vapaana.


Palaa takaisin