Joensun Mailan Ykköspesisjoukkueen tavaramerkiksi on tullut tiukka taisteluilme kotiotteluissaan. Poikkeusta ei tehnyt keskiviikkoillan pelikään. Tyrnävän Tempaus kaatui kovan taistelun jälkeen lukemin 2-0 (4-2, 3-2). Aurinkoisessa säässä yli kaksisataapäinen yleisö sai nähdä viihdyttävää pesäpalloa.

Pelinjohtaja Anssi Raitala;

Pelin ensimmäinen vuoropari mentiin vierasjoukkue Tyrnävän hallinnassa. Sisävuorollaan se täytti hyvin takapesiä ja löi kahdella kovalla saumalyönnillä itsensä johtoon. Joma sai yhden kotiutustilanteen, mutta lyönti suuntautui suoraan ulkokentän räpylään.

Toinen vuoro oli kotijoukkueelta parempaa peliesitystä. Ulkona alkoivat kovat heitot pesäväleillä purra, eikä Tyrnävä saanut yhtään kolmostilannetta. Sisävuorolla Joma nopea Johanna Hihnala tuli kotiin harhaheiton turvin ja sitten toinen Johanna Myyryläinen kotiutti takakentän lyönnillään Iida Nupposen ja Siina Surakan. Tämä esitys riitti jaksovoittoon, sillä Tyrnävä ei päässyt enää vauhtiin, siitä piti huolen kotijoukkueen koko ajan loppujaksoa kohti parantunut ulkopeli. Kolmannessa vuorossa Joman Juulia Eskman kaunisteli jakson loppulukemiksi 4-2 kotiuttamalla Myyryläisen.

Toisen jakson Tyrnävä aloitti juoksulla heti ensimmäisessä vuorossa. Jomakin sai kolme kotiutusyritystä, mutta ne jäivät kaksi kertaa himpun vaille kotipesänrajaa ja yksi lyöntiyritys nousi sitten kopiksi. Toisella vuorolla Asta Sallinen otti peliohjaat ja kovalla takakentän kumuralla kotiin ehtivät Iida Nupponen ja Siina Surakka. Tyrnävä vastasi haasteeseen ja Jenni Marjomaa / Erika Väliheikki tasoittivat tilanteen 2-2. Tässä Tyrnävän pelinjohtaja Ilkka Koskenkorva käytti taitavasti vanhaa kikkaa. Ensin pieni hässäkkä, sitten tuomaripuhuttelu ja heti yllätysmerkki päälle. Se kikka toimi tänäänkin.

Joman pelurit eivät tästä lannistuneet, vaan yritystä riitti. Ulkopeli tyssäsi Tyrnävän yritykset toisensa jälkeen ja neljännessä sisävuorossa jakson sankari, Asta Sallinen, löi ottelun voittojuoksun kotiuttamalla Henna Hakulisen. Lisäjuoksujakin oli tarjolla, mutta kolme lisäyritystä ei tuottanut tulosta. Tyrnävä aloitti vahvasti viimeisen tasoittavan sisävuoronsa. Heti paloton ajolähtö ja kovat lyöjät, numerot 5 ja 6, kehiin. Tasoitusjuoksun mahdollisuus saattoi hiipiä pikkuhiljaa melkein kotikatsomon penkeille saakka, mutta Juulia Eskman ja Reetta Juntunen tekivät linjassa kovan luokan suoritukset ja polttivat etenijät kotipesän kynnykselle. Kolmannen palon teki joukkueensa kapteeni Hakulinen ottamalla lyönnin kiinni kakkosluukusta ja viemällä pallon pesälle ennen etenijää. Kotijoukkue sai tulettaa voiton merkiksi ja suunnata katseensa hetkeksi ohi pesäpallon keskikesän juhliin.

Kuvia pelistä>>>>

Seuraavan pelinsä Joman Ykköspesisjoukkue pelaa Ylivieskassa.


Palaa takaisin