Sotkamo-Joensuu 2-0 (6-3, 5-3).
Pisteettömäksi jäi Joensuun Mailan vierailu Sotkamossa. Idän pikajuna oli koko ottelun ajan kuskin paikalla eikä Joma päässyt Sotkamon iholle kuin hetkittäin. Korhosille kirjautui kaikkiaan kuusi lyötyä ja neljä tuotua juoksua.

JoMa avasi juoksutilinsä Jonne Kemppaisen varsilyönnillä. Tasoituksen löi Toni Kohonen ja sen jälkeen Roope Korhonen tyrmäsi Joensuun lyöden kahdella lyönnillä neljä juoksua; ensin kakkosjatkeelta Konsta Kettusen tontilta ja seuraavalla lyönnillä kolmosluukusta maisemiin 1+2 juoksun arvoisesti. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli Sotkamon hyväksi 5-1.

Toisen tasoittavalla Immo Rautiainen pisti kumuransa väliin ja lukemiksi 6-1. Neljännessä vuoroparissa JoMa sai hieman ryhtiä sisäpeliinsä ja kavensi tilanteeksi 6-3. Juha Niemen keskipomppu puri. Se oli IsoJiin runkosarjan 700. lyöty juoksu. Jatkossa Mikko Kemppainen pisti pystärillä pallon väliin. Jakso päättyi Mika Väisäsen käryyn ykköspesälle.

Myös toisen vuoroparin avausjuoksun teki JoMa, kun Henri Litmasen varsilyönnillä kotiutui Mikko Kemppainen. JoMa sai pidettyä Sotkamon kaksi vuoroparia nollilla hyvän ulkopelinsä ansiosta, mutta kolmannessa vuoroparissa eväät oli jo syöty: Sotkamo tehtaili Kohosen, Immo Rautiaisen ja Jussi Korhosen lyönneillä 3-1-johtolukemat.

Kolmannen tasoittavalla JoMan 3-2-kavennus tuli jymyläisten harhaheiton ansiosta, jonka aikana Litmanen ennätti ehjänä kotipesään. Neljännessä vuoroparissa Roope Korhonen ja Immo Rautiainen löivät juoksun mieheen. JoMa tuli neljännen tasoittavalle 5-2-tappotilanteessa. IsoJii hieman kaunisteli loppulukemia lyöden pallon väliin ja jakson päätöslukemiksi 5-3.

Ottelun kolmostilanteet 22-14 j kärkilyönnit 41-31 Sotkamolle.
Kotiutukset: Sotkamo 11/22 (50%), Joensuu 5/12 (42%).

Palkitut:
Sotkamo: I. Roope korhonen, II. Toni Kohonen
Joensuu: I. Mikko Kemppainen, II. Lauri kivinen

Sotkamon otteluraportti ja lehdistötilaisuus >>>


Palaa takaisin