Joensuun Mailan varmisti paikkansa Joensuu Areenan Halli-SM-turnauksessa jo hyvissä ajoin helmikuun alkupuolella, joten yli kuukauden mittainen ottelutauko ennen turnausta on käynyt jomalaisille mainiosti.

–Tämä rytmitys on sopinut meille oikein hyvin – ja näin alun perin olimme talven pelaamisen suunnitelleet etenevän: tammi-helmikuussa useampi peli, väliin kunnon treeniperiodi ja sitten hallikauden päätöksenä hyvät matsit lopputurnauksessa, kertoi JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.

Alkuturnauksen peleissä JoMan kotiutukset jäivät vähiin.

–Olemme pelanneet tällä joukkueelle yhteensä neljä ottelua, joista osassa sisäpeli on ollut kuitenkin todella lupaavaa. Olemme painottaneet vaihtotilannepelaamista, selkeyttäneet yhteisiä linjoja ja hakeneet tehoa lyöntivalintojen tarkentamisilla. Ulkopelissä homma perustuu meidän tiiviiseen verkkoon: pallovarmuutta, ominaisuuksia ja pelinlukua.

Joukkueen ohjelmaan on ottelutauon aikana kuulunut muutakin kuin pesistä.

–Pilkkikisoista haettiin saalistusviettiä! Nälkää ainakin jäi, mutta noin pelillisessä mielessä ei mitään ihmeellistä, luotamme niihin asioihin mitä olemme loppusyksystä tehneet, totesi Pennanen.

Oulu pitää huilitauon ennen turnausta

Oulu kärsi tappion ratkaisevassa ottelussa Sotkamoa vastaan niukasti kotiutuslyöntikisassa. Sotkamon sääntösekoilun takia hallussa ollut lippu Joensuun turnaukseen siirtyi Oulun haltuun. Oulun pelinjohtaja Markku Hylkilä otti superpesiksen päätöksen myönteisesti vastaan.

–Säännöt ovat sääntöjä ja ne on tarkoitettu noudatettaviksi. Vähän erikoiseltahan tuo tuntuu, mutta meille tämä sopii oikein hyvin. Saamme kaksi kovaa ottelua lisää Joensuussa.

Sotkamo -tappiosta huolimatta Oulu onnistui mainiosti alkulohkon otteluissaan. Joukkueesta löytyi paljon luonnetta ja lyöntivoimaa. Pelilliset asiat loksahtelivat kohdalleen mallikkaasti.

–Nyt huilaamme yhteisharjoittelusta tämän ensimmäisen viikon ja pelaajat saavat keskittyä harjoitteluun pienryhmissä ja henkilökohtaisesti. Yhdessä sorvin ääreen palataan lopputurnausviikon alussa ja viritetään viikon mittaan kone valmiiksi viikonloppua varten. Kovaa on menty alkuvuosi, joten suunnitelman mukainen omatoimiviikko tähän on paikallaan, totesi Hylkilä.


Palaa takaisin