Joensuun Maila onnistui tasoittamaan pronssisarjan Kouvolassa komealla 0-2 (1-3, 2-3)- vierasvoitolla.

Ottelun tilastot

Toinen pronssiottelu oli joukkueiden välillä tasainen, kuten olettaa saattoi. Avausjaksolle Joensuun Maila sai terävän startin. Joukkue iski nopeasti taululle 0-2- johtoaseman Aleksi Rautiaisen ja Jonne Kemppaisen toimesta. Joensuun Mailan ulkopeli oli laadukkaalla tasolla ja Kouvola ei onnistunut kuin kerran jakson aikana. Jaksovoitto joensuulaisille 1-2.

-Jos miettii ensimmäistä ja tätä toista peliä, niin kyllä tässä oli eroa, kuin yöllä ja päivällä. Tuloksen takana on halu, latinki ja yhdessä tekeminen. Tänään se tuossa näkyi, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

-Vaati oman aikansa, että päästiin sellaiseen fiilikseen, että tuo peli-ilo oli mahdollista tuosta kaivaa. Joukkueesta aisti, että ei se ole arvoisensa päätös, jos otetaan tuolleen takkiin, kuten edellisessä pelissä ja annetaan vaan asioiden mennä.

Joensuulaisittain toisella jaksolla jatkui laadukas ja tarkka pelaaminen. Kotijoukkue Kouvola meni 1-0- johtoon Sasu Toikan välilyönnillä, mutta JoMa vastasi kovasti. Henri Litmanen ja Juha Niemi siirsivät JoMan 1-2- johtoon toisen aloittavalla vuorolla. Juha Korhonen toi Kouvolan vielä tasoihin, kunnes Juha Niemi pommitti kolmosluukusta voittojuoksun joensuulaisille.

Aleksi Rautiainen onnistui ottelun avausjaksolla.

-Olen joukkueesta pirun ylpeä. Tuossa joukkueessa on iso sydän, jonka kanssa ollaan tehty pitkään töitä. Siellä on paljon sellaista purkkamaista olemusta. Ei se hetkessä katkea. Aika monta kertaa ollaan oltu ahtaalla ja päätetty että tehdään asioita paremmin.

Kouvolassa Joensuun Mailaa oli tukemassa 40 henkinen faniryhmä, joka edesauttoi joukkueen suorituksia kentällä tahdikkaalla kannustuksella.

-Kannattajien mukana olo oli huikea juttu. Nähtiin, että joku vielä meihin luotti ettei JoMan kausi ei vielä tähän pääty, päätti Pennanen.

Pronssit ratkeaa sunnuntain Mehtimäellä

Pronssisarja on nyt tasan 1-1 ja ratkaiseva ottelu pelataan heti huomenna Mehtimäellä klo 16.00 alkaen. Ottelu on lukkarilegenda Mika Väisäsen jäähyväisottelu ja samalla jätetään jäähyväiset Mehtimäen vanhalle pesäpallostadionille. Kaikki liput 10€!

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin