Kolmatta kertaa järjestetty JomaVastuu- ottelu oli kotijoukkue Joensuun Mailan näytöstä, vaikka Kempele tarjosi kovan vastuksen kylmässä ja kostessa säässä. Hyväntekeväisyysottelun lahjoitussummaksi muodostui Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry:lle 2020 euroa.

Ottelun tilastot

Kuvagalleria ottelusta

Ottelun alkutahdit iski kotijoukkue Joensuun Maila Juha Niemen ja Aleksi Rautiaisen lyönneillä. Ensin Niemen keskipomppu kotiutti Timo Kallion ja perään Rautiaisen kumura puhui. Kotiin tuolla lyönnillä ennätti Mikko Kemppainen. 

–Keli oli mitä oli, mutta ei annettu sen vaikuttaa omaan tekemiseen. Saimme alkuun välilyönneillä juoksuja ja sitten myös maan kautta jokunen lisää. Onnistunut peli, kommentoi ykköspalkittu Aleksi Rautiainen.

Kempele pysyi ottelussa kuitenkin vahvasti mukana ja karkasi neljännen vuoroparin aloittavalla vuorolla 3-4- johtoon Aki Hanhelan lyödessä pallon Lauri Kivisen räpylän alta läpi aina mainosaitojen alle.

–Vähän lipsahti sieltä takaa se lyönti ja siinä oli jo vähän kiperä paikka, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen avausjaksoa.

Neljännen tasoittavalle joensuulaisryhmä tuli kuitenkin tulisesti. Jakson tasoitusjuoksun löi Aleksi Rautainen, jonka jälkeen lyöntipaikalle asteli Konsta Kettunen, joka kahden palon tilanteessa onnistui lyömään voittojuoksun joensuulaisille.

–Oli semmoinen fiilis, että Kettunen siitä voittojuoksun tavalla tai toisella napsauttaa. Tapin alihan se sitten sen löi ja sehän on hyvä suoritus.

Toinen jakso JoMan hallintaa

Toisella jaksolla 553 päinen kotiyleisö näki vahvan ja vakuuttavan Joensuun Mailan, niin mailan varressa, kuin myös ulkokentällä. Lyöjätykit Niemi ja Rautiainen olivat pääosassa sisäpelissä, kun miehet iskivät kaikki kotijoukkueen juoksut toisella jaksolla.

–Tärkeät kolme pistettä meille, kyllä jätkät hoitivat tämän tyylillä kotiin. Olihan tämä aivan pirullinen sää pelata, ensin sataa kylmää vettä niskaan koko ensimmäisen jakson ja sitten värjötellään tuossa kentällä. Se vaatii aika paljon psyykata itsensä niin, että sitä ei jää kitisemään, vaan saa pelin hoidettua, päätti Pennanen.

Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry:lle 2020 euroa

JomaVastuu-ottelun lahjoitussummaksi Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry:lle muodostui 2020 euroa. Tämän lahjoituksen mahdollistivat vapaan sisäänpääsyn otteluun tarjotteet maakunnan yritykset.

Sykkyrä ry:n puheenjohtaja Anneli Sorsa vastaanottamassa lahjashekkiä Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksoselta.

Teksti & Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 


Palaa takaisin