Joensuun Maila nappasi torstai-iltana maukkaan kolmen pisteen kotivoiton, kun Hyvinkään Tahko kaatui lukemin 2-0 (3-0, 3-2).

Ottelun avausjaksolla JoMa tarjosi 1345 päiselle kotiyleisölle vahvaa ulkopeliä ja kolme räväkkää onnistumista mailan varressa. Juoksujen lyömisen aloitti ensimmäisessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen, joka löi pallon vastustamattomasti Tahkon kolmoskopparin Teemu Nikkasen eteen. Toisessa vuoroparissa onnistui Juha Niemi kakkossaumalöynnillä ja neljännen aloittavalla Lauri Kivinen iski pallon koppareiden väliin keskelle kenttää.

–Ensimmäinen jakso oli pääsääntöisesti ihan ok. Saatiin jaksolla hyvin tilanteita, mutta pieniä nukahduksia ja etenemisvirheitä sattui. Tuntui että kotiuttajilla osui hyvin ja oli laadukkaita lyöntejä, mutta lukemat jäi vähän matalalle. Siinä olisi viisi tai kuusi pinnaa voinut olla kokonaissaldo helposti, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen avausjaksoa.

JoMan ulkopeli oli jälleen vahvalla tasolla. 

Draamankaarta kotiyleisölle

Ottelun toinen jakso tarjosi tasaisen taistelun sarjapisteistä. Joensuun Maila aloitti juoksujen lyömisen Jonne Kemppainen, jonka kolmospuolen välilyönti riitti kotiutukseen ja 1-0- johtojuoksuun. Tahko tuli tasoihin, kun Teemu Nikkasen upea lyönti painui kolmosjatkeelle. Niemi paukutti illan toisen lyödyn kolmospuolelle ja JoMa siirtyi jälleen juoksun verran karkumatkalle. Tästä ei  Tahko hätkähtänyt, vaan neljännen aloittavalla Kimmo Carlsonin pystymailalyönti muutti Tuomas Jussilan räpylästä suuntaa ja pallo vieri aina mainosaitojen alle. Lauri Kivinen ennätti hakea pallon aitojen takaa vauhdikkaasti ja tuloksena tasoitusjuoksu.

–Ensimmäinen jakso heijasti siihen, että toinen jakso jäi vähän nihkeäksi. Kyllähän Tahko hiekoitti meidän peliä. Aina, kun oli paikka, niin siellä oli kiviä rattaissa. Pelattiin paloja alla, lyöntivuorot katkesivat huonoihin paikkoihin ja sisäpeli ei ollut ihan balanssissa, kommentoi Pennanen ottelun toista jaksoa.

–Kopparit voittivat tänään aika paljon. Kemppainen-Kivinen- kaksikko kun syöksyy ja käy palloja ja tekee tilan välissä noin pieneksi. Yleensä mietitään että ketkä lyö juoksut, mutta minun mielestä on hyvä välillä nostaa noita basisteja esille, jatkoi Pennanen.

Neljännen tasoittava illan sankariksi nousi Juha Niemi, joka takoi ottelun ratkaisun viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä. Vahva keskipomppu jäi Tahkon ulkokentän räpylään, mutta lukkari Juha Puhtimäki ei saanut polttoheittoa kotipesässä kiinni.

–Maukas voitto. Saatiin ainakin draamankaarta, kun ratkaisu jäi tuohon neljännen tasoittavalle ja viimeisen lyönnin varaan, päätti Pennanen.

–Toisella jaksolla ihan hyvää ulkopeliä pelattiin. Hieno taistelu loppuun, niin saatiin kolmaskin piste sieltä, kommentoi JoMan ykköspalkittu Lauri Kivinen.

Joensuun Maila jatkaa otteluitaan tiistaina 25.7. Sotkamossa Jymyn Vieraana.

–Muutama voitto tässä alla ja kova matsi edessä. Mukava lähteä Sotkamoon, päätti Kivinen.

 

Joko ilmoittaudut fanimatkalle Sotkamoon 25.7.?

Joensuun Maila järjestää fanimatkan Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan väliseen otteluun tiistaina 25.7.2017. Matkaan lähdetään tiistaina 25.7. Joensuusta klo 14:30 Virkistysuimala Vesikon edestä. Saapuminen takaisin Joensuuhun määräytyy ottelun keston mukaan. Matkan edestakainen hinta on 15€ (+ pääsylippu otteluun).

Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 21.7. klo. 15:00 mennessä osoitteeseen joona-pekka.hirvonen@joensuunmaila.fi

Ilmoita sähköpostilla lähtiöiden nimet, sekä puhelinnumerot!


Palaa takaisin