Joensuun Maila otti kolme pistettä Ykköspesispelitään. Vastustaja Rauman Fera oli hyvin pelissä mukana pitkiä aikoja, mutta joutui jaksojen lopussa taipumaan Joman ulkokentän ja vahvempien kotiutuslyöntien edessä.

Pelinjohtaja Anssi Raitala:

  • Vastustaja perusti pelinsä koviin vaihtolyönteihin, mutta meidän ulkokenttä kesti hyvin ne hyökkäykset. Linja oli tänään vahva ja kopparit juoksivat linjan yli tulleet lyönnit räpylään. Rauma oli kovalyöntinen porukka. Kolmostilanteitakin saivat 11 ja ne torjuttiin yhtä vaille kaikki.
  • Oma sisäpeli vähän alussa takelteli. Tuli helppoja paloja ja muutamia virheitä. Vaikka juoksuja ei ensimmäisessä jaksossa, eikä toisen jakson alussa kovin paljon tullutkaan, niin luotettiin siihen, että nopeat jalat tuovat tarvittavat voittopinnat. Niin kävikin, vaikka sitten toisen jakson lopussa juoksuja tulikin roppakaupalla. Hyvä näin. Huomenna on uusi peli ja siihen pitää olla valmiita.

Molempien jaksojen juoksutehtailun aloitti joukkueensa kapteeni Henna Hakulinen. Tässä hennan mietteitä pelistä…

I jakso

Joma aloitti ulkovuorosta ja torjui Rauman kovan alkurynnistyksen pysäyttämällä kolme kotiintuloyritystä. Sisävuorossa Joma otti 1-0 johdon. Sen toi Senna Surakka ja löi jokeripaidassa tänään pelannut Henna Hakulinen. Kotijoukkue pystyi käyttämään tällaista pelitaktiikkaa, kun se oli saanut takaisin riviinsä muutama peli sitten loukkaantuneen Juulia Eskmanin.

Toisessa vuorossa Rauma ei päässyt kotiutusetäisyydelle, Joman sisäpeli luiskahti ohi viidennen lyöjän kohdalla.

Kolmannessa sisävuorossaan Rauma tuli taas kolmesti kotiutustilanteisiin. Kaksi niistä jäi kakkospolttajan räpylään kopiksi ja kolmannesta väliin lyödystä pallosta teki kolmoskoppari Veera Ahvanainen hurjalla heittokädellään palon kotipesän kynnykselle. Vuoro vaihtui lukkari Hanna Toivasen tolppasyöttöön. Sisävuorossa Joman Johanna Myyryläinen saatteli kakkoskärjen, Veera Ahvanaisen, ensin kakkoselta kolmoselle ja sitten kotiin. Kolmannesta juoksusta vastasi Salla Eteläpää kotiuttamalla Myyryläisen.

Rauma ei pystynyt neljännessä vuorossa vastaamaan. Sen etenijät paloivat yksi toisensa jälkeen viistotaipaleelle ja kakkospesä jäi haaveeksi. Viimeisen palon teki lukkari Hanna Toivanen nappaamalla kärpäsen ykköspesältä.

II jakso

Ensimmäisessä vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut juoksuja. Joma oli lähempänä. Sen kaksi etenijää paloivat kotitaipaleelle, Rauman etenijät jäivät kakkospesän taakse.

Toisessa vuorossa Joman Henna Hakulinen avasi taas jakson lyöntitilin kotiuttamalla Johanna Myyryläisen. Raumakin pääsi pitkästä aikaa kotiutuspuuhiin. Ne sekoitti ensin takakentän ottama koppi ja toisesta lukkari nappasi kolmospesältä kärpäsen ja kohta toisen kärpäsen kakkospesältä.

Kolmannessa vuorossa ei juoksuja.

Neljännessä vuorossa Joman kahdeksas lyöjä, Henna Hakulinen, aloitti jaksovoiton ratkomisen. Kova veto kakkospuolelle toi kotiin Johanna Myyryläisen ja Johanna Hihnalan. Jatkotilanteissa Salla Eteläpää puhdisti pöydän ajotilanteessa ja kaunisteli lyöntitilastojaan neljällä juoksulla. Edellä kotiin pinkoivat Senna Surakka, Hanna Toivanen ja Veera Ahvanainen. Näistä esityksistä Joman lyönnit alkoivat osua kohdalleen ja lopulta kolmannen palon tullessa taululle kotijoukkue oli siirtynyt 12-0 johtoon. Rauma lähti vielä tasoittavalla sisävuorollaan takaa-ajoon ja saikin kavennusjuoksun Tiina Andreasenin kovalla lyönnillä. Kotiin ehti niukinnaukin ennen palloa Aino Tanhua. Jakso päättyi 12-1.

 

Jomalta palkittiin siepparintontilla ohittamaton Johanna Myyryläinen ja jaksopinnoja ratkonut Henna Hakulinen. Rauman palkinnot saivat lukkari Vilma Heinola ja kakkospolttaja Heini Viitanen.

 

Joma pelaa huomenna sunnuntaina Kerubi Stadionilla klo 15 Nurmon Jymyä vastaan.

Kuvia pelistä


Palaa takaisin