Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välinen kesän ensimmäinen paikallistaisto päättyi kiteeläisten 0-1 (3-3, 3-3, 0-1)- voittoon. 

Ottelun alku oli joensuulaisittain vahva. Juha Niemi avasi ensimmäisessä vuoroparissa juoksuhanat tinttaamalla pallon kolmospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa Aleksi Rautiainen onnistui ja lisäsi joensuulaisten johdoksi 3-0. Kitee kuitenkin kimmersi itsensä peliin mukaan, kun Antti-Jussi Toropainen löijokaisessa vuoroparissa juoksun ja tasoitti jakson loppulukemiksi 3-3.

–Jos sitä käy vaikka pyörälenkillä siten, että ottaa ensin oikein kovan vauhdin alussa ja sitten kokeilee, että meneekö vaikka 15 kilometriä, niin eihän se mene. Otettiin ihan hyvän vauhdit alkuun ja sen jälkeen istuttiin tarakalla katsellen, kun kaikki meni pieleen sen jälkeen, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun päätyttyä.

–Hyvä lähtöhän meillä oli peliin, mutta en tiedä mitä sen jälkeen tapahtui. Yksi pinna oli se, kun Jonnelta putosi pallo vaan räpylästä ja sen jälkeen tuntui, että ruvettiin ihmettelemään. Pelin taso laski aivan älyttömästi sen jälkeen. Suomeksi sanottuna surkea suoritus, pohti JoMan ykköspalkittu Juha Puhtimäki.

Omat virheet sekoittivat JoMan pelin.

Toinen jakso tasattiin samoin lukemin

Ottelun toiselle jaksolle Kitee iski vahvemmin.  Sami Partasen ja Joni Tervon onnistuneet kotiutukset veivät vieraat 2-0-johtoon. JoMa kavensi Rautiaisen illan toisella onnistumisella, kunnes Partanen löi kiteeläiset jälleen kahden juoksun karkumatkalle. Tämän jälkeen JoMa heräsi taisteluun, kun Konsta Kettusen läpilyönti kakkosrajasta ja Hannes Pekkisen onnistunut kumura toi joensuulaiset tasalukemiin 3-3.

Partanen ratkaisi supervuoroparissa

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla tuloksetta. Kitee rakenteli tilanteen Partaselle, joka onnistui lyömään pallon kakkospuolelle väliin. Kitee nappasi lisäpisteen itselleen ja Joensuun Mailan oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

–Pesis on herkkä laji. Sen aisti, että jäimme paikalleen. Emmehän me olisi ansainneet mitään. Se olisi ollut pelitapahtumiin nähden oikeutettua, että KiPa olisi ottelun itselleen hoitanut suoraan. Nyt saatiin yksi piste.

–Tänään otettiin tällainen fiilis päälle ja tämä on käännettävä polttoaineeksi, että tulemme vahvempana takaisin, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 


Palaa takaisin