Viime kaudella Jyväskylän Kiri saavutti runkosarjassa 4. sijan ja selvitti tiensä pronssiotteluun JoMaa vastaan. Vielä ei räpylät kestäneet mitaliin saakka, mutta vahvan ja hyvän kauden Kiri pelasi. Kiri sai pidettyä pelaajarunkonsa hyvin koossa ja kauteen joukkue lähtee 16-17 pelaajan ryhmällä.

Alkuturnauksessa Kiri voitti molemmat ottelunsa – tosin joutuen antamaan jaksovoiton sekä Hyvinkäälle että Kankaanpäälle. Pelinjohtaja Petri Kaijansinkko on tyytyväinen joukkueensa pelilliseen ilmeeseen.

−Olemme pelanneet nousujohteisesti, mutta parannettavaa on toki monissakin asioissa. Suunta on oikea niin joukkueena kuin myös yksilöinä. Miikka Matikka ja Juho Määttälä ykköskärjen päävaihtajina ovat merkittävässä roolissa, aivan kuten minkä tahansa muunkin joukkueen päävaihtajat ovat.

Muutoksia ei halliturnauksen kokoonpanoon tule, vaan Joensuussa Jyväskylä pelaa niillä miehillä, mitä oli käytettävissä alkulohkon peleissäkin.

–Emme varmaankaan lainaa tippuneista joukkueista pelaajia, vaikka nämä hallipesiksen säännöt siihen mahdollisuuden antaisivatkin. Näin siis edellyttäen, että joukkue pysyy terveenä. Kokonaisuudessaan Kirin joukkue kaudelle 2016 on koossa viimeistään siirtoajan umpeutuessa eli 21.7.mennessä, kertoo Kaijansinkko.

Alkuturnauksen jälkeen Kirillä on ollut viikon mittainen lepotauko ja maanantaista alkaen on palattu yhteisharjoituksiin ja valmistautumaan tuleviin otteluihin.

−Joensuuhun lähdetään tekemään parasta tälle talvikaudelle mihin Kiri pystyy.

Lauantain ottelussa vastassa on Vimpeli, josta Kiri ei saanut viime kaudella niskaotetta.

−Vimpeli–ottelua lähestymme oman tekemisen ja vahvuuksien kautta. Pitää uskaltaa pelata. Tavoitteena on tehdä parasta Kiriä tälle hallikaudelle tähän mennessä. Taistellaan rajusti, pelataan yhdessä ja annetaan kaikki mahdollinen itsestämme peliin.

Tällä kaudella Kirin vahvuus on itse joukkue. Kokeneet Rajala, Latvala ja Carlson esimerkiksi ovat jo aiemmin mainittujen ohella tärkeissä rooleissa. Ja eiköhän meiltä löydy jotain yllättäjiäkin, toteaa Kaijansinkko.


Palaa takaisin