Pitkänmatkan ottelusarjassa kotijoukkue Pöytyän Urheilijat pystyi hyödyntämään runkosarjassa saamansa kotiedun ja voitti viidennessä pelissä kotikentällään Joensuun Mailan 2-0. Ottelutulos tietää sitä, että Pöytyä etenee karsimaan paikasta Naisten Superpesikseen kaudelle 2019 Lappajärveä vastaan ja Joensuun Mailan Naiset lähtevät lyhyelle pesäpallolomalle ja alkavat valmistautumaan jo tulevaan sarjakauteen.

I jakso

Jos edellisessä ottelussa tiistaina Joensuussa Pöytyän pelaajilla oli paras peliterävyys ottelun alussa hieman hakusessa, niin vastaavasti torstaina Joman pelaajilla pitkä bussimatka (520km /8h) painoi jaloissa ja peliajatuksissa. Joman ensimmäinen sisävuoro toi nopeat palot ja ulkovuorossa Pöytä teki kasi juoksua.

Toisessa vuorossa Joman sisäpeli meni jo eteenpäin ja kotiutustilanteitakin tuli, niissä vain ei vielä ollut tarpeeksi tehoja. Ulkovuoro oli myös nopea ja tehokas. Ensin ajolähdössä Juulia Eskman nappasi kopin ja poltti etenijän kotiin ja sitten lyöjä ei saanut osumaa lukkari Hanna Toivasen vaikeasta syötöstä ja kun pallo toimitettiin nopeasti ykköspesän kautta kolmoselle, oli taululla kolme ristiä ja vuoron vaihto.

Kolmannessa vuorossa Jomalla oli kolmostilanteita, mutta lopulta lyöjät loppuivat yhden palon tilanteessa. Pöytyä hyökkäsi vuorollaan kovasti, eikä Joman ulkokenttä jostain syystä tänään pystynyt siihen vastaamaan. Pesävälit taittuivat kotijoukkueelta mallikkaasti ja Pöytyä teki neljä juoksua lisää. Ulkovuoron valopilkuksi jäi Johanna Hihnalan syöksymällä katkaisema kakkosjatkelyönti, jolla muutoin olisi kotijoukkueen juoksutili karttunut lisää. Lopulta pitkän vuoron päätti Iida Nupposen etukentällä ottama koppi ja lyöjän kotipesästä irti ollut jalka.

Neljännessä sisävuorossa Joma sai ensimmäistä kertaa sisäpelinsä pyörimään toivotulla tavalla ja Henna Hakulinen ja Tiia Myllylä löivät kavennusjuoksut 6-2. Kotiin ehtivät Senna Surakka ja Veera Ahvanainen. Juoksujen teko oli tärkeää, sillä nyt voitiin odottaa toisesta jaksosta tiukempaa kamppailua.

II jakso

Joma aloitti ulkona ja hetken aikaa näytti vierasjoukkueen kannalta hyvältä. Joman ulkokenttä pelasi vahvasti ja sai Pöytyän vauhdikkaan kärjen pois pelistä. Sitten tapahtui pientä hetkellistä herpaantumista ja kotijoukkue käytti tilaisuudet ja meni kahden juoksun johtoon. Samalla pelijuna kääntyi taas Pöytyän raiteille, eikä se sieltä enää suuntaa vaihtanut.

Joma sai juoksun toisessa ja neljännessä vuorossa. Pöytyä teki juoksuja jokaisessa vuorossa ja voitti jakson 7-2. Joman juoksut tekivät toisessa vuorossa Siina Surakka / Senna Surakka ja neljännessä Hanna Toivanen / Johanna Hihnala.

Jomalta palkittiin lukkari Hanna Toivanen ja kolmoskoppari Veera Ahvanainen. Pöytyän parhaat olivat kuusi juoksua lyönyt Petra Kaitonen ja lukkari Essi Ilmanen.

Katsojia Pöytyän kentällä oli yli neljäsataa ja kannustusta riitti. Kotiyleisö kannusti raivokkaasti omiaan, mutta antoi arvoa myös vastustajan pelisuorituksille.

Kiitos myös Joman kotikatsomolle Kerubi Stadionilla. Veitte kesän peleissä joukkuetta hienosti eteenpäin. Tavataan ensi kesänä samoissa merkeissä.

 

KOLUMNI

Viimekesän viimeiseltä pelireissulta tultaessa oli pelibussissa riehakas tunnelma. Joman Naisten joukkue oli juuri voittanut viimeisen karsintapelinsä, noussut Ykkössarjaan ja edessä odottivat uudet haasteet, joista kukaan ei vielä tiennyt oikein mitään.

Tämän kesän viimeisessä pelibussissa tunnelma ei ollut ihan yhtä korkealla, mutta penkin alla ei kenenkään tarvinnut olla. Nyt tiedettiin mitä pelaaminen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vaatii ja vaikka matka päättyi tähän, niin pidemmälle oli tultu kuin moni oli osannut 2017 pelibussissa uneksia.

Kesä 2018 oli helteineen, pitkine pelimatkoineen ja otteluruuhkineen kova koettelemus etenkin joukkueen nuoremmille pelaajille jotka pelasivat myös Tyttöjen Superpesistä.

Matka Ykkössarjan pelikaduille alkoi 19.5 ja päättyi kahdenkymmenen seitsemän ottelun jälkeen 23.8.

Mehtimäen pesäpallokentän remontista johtuen Joma aloitti kautensa neljällä vieraspelillä, mutta kun se lopulta pääsi pelaamaan uudelle upealle Kerubi Stadionille, se takoi runkosarjan yhdestätoista kotiottelusta yhdeksän voittoa ja hurmasi Joensuulaisen pesisyleisön puolelleen. Tiukka pistetaistelu toi Joman joukkueelle lopulta runkosarjan kolmannen sijan ja paikan välieriin. Joman runkosarjamenestys kulminoitui heinäkuun helteessä tehtyyn vieraspelikiertueeseen, jossa se neljän päivän aikana pelasi kolme peliä ja otti niistä kahdeksan pistettä.

Välierät Pöytyää vastaan alkoivat hienosti. Joma otti vierasvoiton ensimmäisessä pelissä, mutta ei pystynyt pitämään ”ryöstämäänsä” kotietua. Viidenteen otteluun venyneessä kamppailusarjassa Pöytyä voitti kotikentällään jo ehkä hieman matkaväsymystä poteneen Joman joukkueen ja eteni superpesiskarsintoihin.

Nyt joukkue saa hetken viettää lomaa pesäpallosta ja sitten keskittyä uuteen kauteen ja uusiin haasteisiin.

-jomanaiset nettitoimitus / Matti Holopainen-

Kuvia pelimatkalta

 


Palaa takaisin