Joensuu matkustaa sunnuntaina vierasotteluun sarjassa 13. sijalla olevan Kempeleen Kirin vieraaksi. Kempeleen Kiri ja JoMa eivät ole superpesistasolla kohdanneet. Ykköspesiksessä viimeisin kohtaaminen oli kaudella 2003, jolloin JoMa voitti Mehtimäellä pelatun ottelun 2-0. Tuosta Kirin joukkueesta on joukkueessa vielä rapylähommissa ainakin Jarkko Hyry ja Matti Pellikka. Kirin joukkueessa kolmosvahtina pelannut Juha-Matti Ranta toimii nykyään Kempeleen pelinjohtajana.

Myös Timo Kallio (nykyisin joensuulainen) edusti Kempelettä ja pelasi joukkueessa ykkösvahtina. Yksi virstanpylväs tulee Kalliolle täyteen Kempele-ottelussa; se on Tirsan 300. runkosarjan ottelu Superpesiksessä.

Kempeleen kapea pelaajarunko on kärsinyt loukkaantumisista. Sivussa ovat olleet pitemmän aikaa Jyri Kyllönen, Antti Vihtkari sekä nyt viimeisimpänä joukkueen kotiutusvoimasta vastannut jokeri Jarmo Viittanen.

Joensuu on saanut ryhtiä peliinsä ja neljännen perättäisen voittonsa JoMa nappasi Kiteestä, ottelussa joka oli sisäpelijuhlaa, mutta ulkopelin osalta yhtä hurlumheitä, kun toiseen jaksoon mahtui kaikkiaan 24 lyötyä juoksua.

Kempele on sijoituksestaan huolimatta kotonaan yllättävä joukkue, joka pöljän päivän tullen voi voittaa minkä joukkueen tahansa. Viimeksi Sarkkirannan ”Siniseltä Laguunilta” sai poistua pisteittä hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy. Juuri kotikentällään Kempele on pystynyt ottamaan kauden molemmat voittonsa; 2 pistettä Sotkamo-ottelusta ja täydet kolme pistettä Kouvola-ottelusta. Lohtupiste tuli vierasottelusta Alajärveä vastaan.

Kempeleen kotiutukset ovat olleet Jarmo Viittasen ja Kimmo Lukkarin varassa. Viittasella saldo on 0+21 ja Lukkarilla 0+13 lyötyä. Joukkuetta täydentämään on nostettu Kempeleen suomensarjassa pelaavasta joukkueesta jokeripelaaja Jani Korhonen, joka on onnistunut kotiutuksissaan erinomaisesti; takana kaksi pelattua superpesisottelua ja tehot 0+6 lyötyä.

Kempeleen kirin ulkopeli ei ole kaikilta osin vakuuttanut. Sarjassa on tähän mennessä napsittujuoksuja eniten juuri Kempeleen kentästä 9,4 juoksun otteluvauhdilla. Joensuulla annettujen juoksujen määrä hieman nousi Kitee-ottelun juoksutehtailun johdosta ja on nyt 6,1 annettua juoksua/ottelu.


Palaa takaisin