Kempele-Joensuu 0-2 (0-1, 0-1).
Tiukassa oli pisteet Kempeleessä. Kolea sää, pehmeä kenttä ja kotijoukkueen hyvät ulkopeliesitykset veivät tehoja JoMan kärjeltä ja JoMa sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin voitto heltisi. Antti Väistön lyömä 0-1-juoksu ensimmäisellä jaksolla jäi jakson ainoaksi, sillä Joensuun Mailan ulkokenttä ei antanut juurikaan mahdollisuuksia Kempeleen miesten etenemiselle pesäväleillä.

Jos JoMan ulkokenttä vei tehot Kempeleen mailamiehiltä, kovin paljon paremmin eivät joensuulaisetkaan onnistuneet: ensimmäisessä vuoroparissa Kiri ei saanut miestä edes kakkoselle. JoMan kärki Kallio-Jussila meni kentälle, mutta 1-2-tilanteeseen lyömään tullut Lauri Kivisen epäonnistui ja palot napsahtivat Kalliosta kolmoselle ja Late itse kärysi ykköselle. Kahden palon ajo sentään saatiin aikaiseksi Juha Niemelle, mutta se päättyi Tuomas Jussilan paloon kotitaipaleella.

Toisen tasoittavalla Joensuu sai palottoman ajon Niemelle, mutta kotiutukset eivät purreet. Myöskään Aleksi Rautiaisen ajon purkaminen ei onnistunut. Sen sijaan viidennen superpesisottelunsa pelannut Antti Väistö onnistui saattelemaan Tuomas Jussilan kotipesään. Väistön lyömä juoksu oli jakson voittojuoksu, sillä seuranneista ajolähdöistä eivät kotiutukset onnistuneet.

3-tilanteet 1-4 ja kärkilyönnit 6-12 JoMalle. Kotiutukset: Kempele 0/1 (0%), Joensuu ¼ (25%)

Toisellakin jaksolla JoMa oli sen piikkarinmitan Kempelettä edellä, vaikka turhan usein kotijoukkue sai JoMan kärjen kiinni. Toisessa vuoroparissa JoMa sai aikaan yhden palon ajon Niemelle, jonka lyönnillä kotiutui Lauri Kivinen. Tasoittava jäi Kempeleen osalta tyngäksi eikä joensuulaisten kolmas vuorokaan tuonut lisäjuoksua, kun lyöjät loppuivat ennen kuin palot täyttyivät. Tasoittavalla JoMan ulkopeli toimi edelleen moitteettomasti, eikä Kempele pystynyt luomaan edes kolmostilannetta.

JoMan kärjen meno tökki pahemman kerran viimeisessä vuoroparissa. Kallio haavoittui ykköselle, Jussila ja Kivinen paloivat ykköselle eikä kakkoskärjen Mikko Kemppainen hänkään päässyt edes kakkoselle. Kolmas palo tuli Teemu Juntusesta niin ikään kakkospesälle. Tasoittavalla Kempeleellä oli etsikkoaikansa ottaa jopa jaksovoitto, mutta JoMan hyvin liikkunut ulkokenttä torjui kaikki Kempeleen yritykset. Jaksovoitto 0-1 ja koko ottelun voitto jalkapallolukemin (0-1, 0-1).

Ottelun kolmostilanteet 4-10 ja kärkilyönnit 20-33 JoMalle.

Kotiutukset: Kempele 0/4 (0%), Joensuu 2/9 (22%).
Palkitut:
Kempele: I. Olli Heikkala, II. Jani Lassila, Joensuu: I. Tuomas Jussila, II. Mika Väisänen.


Palaa takaisin