Joensuun Mailan B-tytöt esitti kauden parasta peliä uudella kotistadionillaan. Perjantai-illan vastustaja, kovaa ja tarkasti lyövä Tyrnävän Tempaus, taipui tiukan taistelun jälkeen 2-0(3-2, 6-5).

Pelinjohtaja Laura Jehkonen; ”Vastassa oli tähän asti kovalyöntisin porukka. Meidän ulkopeli teki kovia suorituksia tiukoissa paikoissa. Molemmilla jaksoilla Tyrnävä tuli lopussa juoksun päähän, mutta ei meillä hätää ollut. Joukkue pelasi niin kuin oli sovittu. Tasapainoinen suoritus. Lukkarin korkeat tolpat ja vasta-aurinko vaikeuttivat sisäpelaamista. Omassa sisäpelissä saatiin juoksuja rohkeilla suorituksilla. Nyt odotellaan maanantain pelien tuloksia ja katellaan missä sitten seuraavan kerran pelataan”.

 Kapteeni Asta Sallisen voitettua hutunkeiton Joma aloitti ensimmäisen vuoron sisältä ja hyökkäsi heti voimakkaasti. Kaksi ensimmäistä kotiutusta jäi vielä ilman tulosta, mutta sitten Sini Suihko sai kävellä kolmoselta kotiin vapaataipaleella.

Kolmannessa vuorossa Joma lisäsi johtoaan 2-0 Kiia Laakkosen kotiuttaessa välilyönnillä Siina Surakan. Samassa vuorossa Tyrnävä kavensi juoksulla. Sofia Tuovinen tiputti etukenttään ja Laura Jaakola ennätti kotiin. Neljännessä vuorossa Joman jokeri Anni Suihko löi kovaa polttolinjaan ja Asta Sallinen toi jakson voittojuoksun, sillä tasoittavallaan Tyrnävä pystyi tekemään enää yhden juoksun ja Joma voitti jakson 3-2.

Toinen jakso tarjosi yhtä tiukkaa peliä, mutta juoksuja tuli hieman enemmän. Ensin Tyrnävä karkasi ensimmäisessä vuorossa kahden juoksun johtoon. Siitä Joman tytöt eivät hätkähtäneet. Joukkueen kärkipelaajat Iida Nupponen ja Senna Surakka painelivat heti takapesille ja sieltä heidät kotiin löi numerolla kolme pelannut Reetta Juntunen. Repan kova lyönti painui kakkosrajasta yliopiston portin alitse ja pallon haku kesti sen verran kauan, että Reetta pääsi tuulettamaan ensin kolmosella kunnariaan ja heti perään kotipesässä tuplajuoksua Asta Sallisen taidokkaan lyönnin ansiosta. Tämän jälkeen Sanni Ahvanainen kotiutti Essi Majoisen ja näillä suorituksilla Joma repäisi 5-2 johdon, jota Tyrnävä sitten koko loppujakson ajoi takaa raivokkaasti. Juoksun päähän kova yritys jäi tässäkin jaksossa. Joman ulkokenttä oli vahva. Tiukoissakaan paikoissa räpylä ei pehmentynyt ja polttolinjassa Juntunen, Surakka nuorempi ja Laakkonen tekivät tosi laadukkaita suorituksia.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla kolmospolttaja Kiia Laakkonen ja kakkospalkinnolla Sanni Ahvanainen. Tyrnävän palkinnot saivat kolmospolttaja Sofia Tuovinen ja lukkari Emmi Hannuniemi.

Kuvia pelistä>>>>

Kovin kauaa ei B-tyttöjoukkue ehdi voittoa juhlia, sillä heti lauantaiaamuna on hypättävä aikaisin pelibussiin. Puolet porukasta painelee Ykkössarjan tuplapeliviikonloppuun Raumalle ja Mynämäkeen. Puolet suuntaa Suomensarjan mukana Kuusankoskelle ja Lahteen. –  Sellaista on pesäpalloilijan kesä.


Palaa takaisin