Kuuntele pelinjohtaja Anssi Raitalan mietteitä keskiviikon kotiavauksesta:

Pitkän odottelun jälkeen Joensuun Mailan naiset pääsevät vihdoin pelaamaan kotikentälleen. Vastustajaksi keskiviikkoillan otteluun tulee Kuulapesis Ylivieskasta.

Ylivieska on pelannut viisi ottelua ja on sarjataulukossa seitsemäntenä seitsemällä pisteellä. Joman pelisaldo neljän ottelun jälkeen näyttää viittä pistettä ja sillä irtoaa sarjataulukon yhdeksäs sija. Molemmat joukkueet ovat pystyneet kevään koitoksissa ottamaan vain yhden kolmenpisteen voiton ja näin ollen kumpainenkin halajaa täyttä pistepottia ja joukkueensa sijoituksen parantamista sarjataulukossa.

Ylivieska on lyönyt pelaamissaan otteluissa 44 juoksua. Tehokkaimpina mailan varressa ovat olleet Sanna Sorvisto (15) ja Aino-Maija Saastamoinen (8), jotka ovat lyöneet lähes puolet joukkueensa juoksuista. Joman juoksuhanat ovat olleet tiukemmalla ja kotiutusvastuu on jakautunut laajasti. Henna Hakulinen on lyönyt 5 juoksua. Etenijöistä Kuulan Eveliina Rantonen on tuonut 9 juoksua ja Joman Juulia Eskman 6. Samat pelaajat ovat olleet myös joukkueidensa tehokkaimpia siirtämään kärkietenijää pesäväleillä. Eveliinan saldo on 24 kärkilyöntipistettä 70% tehoilla ja Juulian lukemat ovat 20 ja 74%.

Ulkopelissään Joma on ollut tulevaa vastustajaansa tehokkaampi. Se on antanut vastustajilleen ottelua kohti keskiarvona 6,5 juoksua, Ylivieskan ulkokenttään on lyöty 9,6 juoksua per peli.

Yhteistä näille joukkueille on myös se, että molempien joukkueiden pelin taso on vaihdellut otteluiden sisällä ja se on tuonut mukanaan yhden hyvän jakson ja yhden vähän piiputtaneen jakson per peli ja otettavissa olleita sarjapisteitä on jäänyt keräämättä.

Tasaista ottelua odotetaan ja katsomossa jännitetään kumpi joukkue pystyy tasaisempaan suoritukseen pelijaksojen aikana. Ottelu alkaa klo 18:00 Kerubi stadionilla.


Palaa takaisin