Joensuun Maila varmisti Superpesiksen runkosarjan piikkipaikan torstai-illan kierroksella, kun Koskenkorvan urheilijat kaatui Mehtimäellä juoksujuhlien päätteeksi 2-0 (10-1, 7-1).

Ottelun tilastot

Ottelun Lehdistötilaisuus

Ottelun kuvagalleria

Koskenkorva hyökkäsi otteluun tehokkaasti. Vierailijoiden Jere Dahlström napautti kakkossaumasta ottelun avausjuoksun ja Koskenkorva siirtyi 0-1-johtoon. JoMa iski vastaan tavalla, josta Koskenkorva ei enää noussut. Juha Niemi täräytti ajolähtötilanteessa pallon kolmosluukusta maisemaan ja tuloksena kolme juoksua ja kunnari.  JoMa löi jaksolla yhteensä kymmenen juoksua, johon Koskenkorva ei kyennyt vastaamaan.

-Riittävän hyvin tärähteli tänään. Ensimmäinen tällainen isompinumeroinen lyöntimäärä, niin pakko on olla tyytyväinen, kommentoi Juha Niemi.

JoMan pelijohtaja Petri Pennanen näki otteluun lähdettäessä haasteita.

-Intensiivinen matsi oli alla ja siitä oli sitten kaksi vuorokautta tähän hetkeen ja vähän sellainen odotusarvo, että pinna riittää. Vihaan sellaisia “pinna riittää”- asioita ja varmaan pelaajatkin siihen törmää.

-Niistä lähtökohdista otteluun lähdettäessä onnistuttiin aika hyvin. Räpylässä emme oikein olleet oma itsemme ja kyllähän siellä vähän sellaista jaloittelua oli. Ehkä se on inhimillistä ja ottelun avausjakso tuntui ratkeavan siinä Juhan läpärissä, jatkoi Pennanen.

Henri Litmanen takoi illan ottelussa kaksi lyötyä juoksua. 

Toinen jakso tasaisempi

Ottelun toinen jakso tarjosi tasaisempaa pesäpalloa 1638 päiselle kotiyleisölle. Juoksuen tehtailun aloitti jälleen vierailija Koskenkorva, kun Dahlström löi pallon kolmospuolelle Jonne Kemppaisen eteen. JoMa tuli tasoihin Nieman kakkossaumalyönnillä, joka ei pysynyt Koskenkorvan ulkokentän räpylässä. Tämän jälkeen edettiin tasaisesti aina neljännen vuoroparin aloittavalle saakka, jossa joensuulaiset saivat hurjan lyöntivireen päälle. Tuomas Jussila takoi 1+1 juoksua, kun pallo päätyi koppari Antti Pukkisen avustamana mainosaitojen taakse. Tätä onnistumista säestivät vielä Aleksi Rautiainen, Juha Niemi ja Henri Litmanen onnistuneilla kotiutuksilla. Toinen jakso päättyi joensuulaisille lopulta 8-2.

-Toisella jaksolla Kossu oli pitkään mukana ja mentiin rinta rinnan. Ehkä pikkaisen saatiin kaverilta apuja, kun numerot menivät noin reiluksi, kertoi Pennanen.

-Olen tyytyväinen, että pystymme pelistä toiseen tekemään valmistautumisen ja latautuminen niin, että peli on sen näköistä, kun halutaan. Kyllä pitää olla ylpeä joukkueesta ja tyytyväinen, että pystyttiin kolme pinnaa ottamaan, päätti Pennanen.

Joensuun Maila lähtee ylempään jatkosarjaan sijalta yksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkosarja laitetaan vauhtiin tulevana sunnuntaina 30.7., kun Koskenkorvan Urheilijat saapuu uudestaan Mehtimäelle. Katso Joensuun Mailan otteluohjelma tästä:

Näin jatketaan jatkosarjassa:

Su 30.7. Joensuun Maila – Koskenkorvan Urheilijat
Ke 2.8. Kiteen Pallo – Joensuun Maila
Ti 8.8. Joensuun Maila – Vimpelin Veto
Pe 11.8. Kouvolan Pallonlyöjät – Joensuun Maila
Su 13.8. Joensuun Maila  – Sotkamon Jymy
To 17.8. Seinäjoen JymyJussit – Joensuun Maila


Palaa takaisin