Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon välinen Superpesiksen kärkikamppailu tarjosi huikean pistetaistelun Mehtimäen keskiviikkoillassa. JoMa nappasi täydet kolme pistettä dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 2-0 (4-2, 3-2).

Ottelun tilastot 

Joensuun Maila aloitti ottelun vahvasti toisessa vuoroparissa, kun Aleksi Rautiaisen kumura painui vastustamattomasti Henri Puputin eteen. Hetkeä myöhemmin Mikko Kemppainen lisäsi joensuulaisten johtoa, kun pystymailalyönti poltti vimpeliläisten räpylässä. Vahvan sisävuoron jatkuessa Iiro Kuosa tykitti kovan kakkosrajaleikkurin ja pallo katosi kakkospesän takana sijainneen katsomon taakse. Pallo painui kuitenkin rajoitusalueelle ja kunnarin sijaan jäljelle jäi takatilanne. Timo Kallio purki tilanteesta taululle lukemiksi 3-0.

Veto iski vastaan ja kavensi heti seuraavalla sisävuorollaan Henri Puputin ja Perttu Ruuskan välilyönneillä lukemiksi 3-2. Tasoitusta vierailija pääsi myös hakemaan, mutta joensuulaisten ulkopeli tyrehdytti Janne Mäkelän ja Matias Rinta-ahon yritykset. Aleksi Rautiainen onnistui neljännessä vuoroparissa lyömään joensuulaisten neljännen juoksun, jonka seurauksena jakson loppulukemat kirjattiin JoMalle lukemin 4-2.

–Ensimmäisellä jaksolla päästiin paremmin rytmiin pienen tauon jälkeen. Tasaista oli ja Vimpeli sai pienen hetken, jossa tuli muutama juoksu. Muuten tuntui, että peli oli hallittua, ei tosin ehkä meidän parasta peliä siltikään, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen ensimäistä jaksoa.

Samoilla linjoilla oli myös ykköspalkittu Tuomas Jussila.

–Ensimmäinen jakso oli kauttaaltaan hyvä ja tasapainoinen esitys, totesi Jussila.

Kivisen loukkaantuminen toi muutoksia toiselle jaksolle

Lauri Kivinen loukkaantui neljännen vuoroparin viimeisessä sisävuorossa, kun mies törmäsi syöksyessään kolmospesälle pesävahti Olli Heikkalaan kovin seurauksin. Mies joutui jättämään tauolla ottelun kesken ja rosteri koki muutoksia toiselle jaksolle. Kentälle vaihtui jokeripaidasta Konsta Piironen ja kärki muotoutoi uuteen uskoon.

–Kivinen kun tippui pois, niin se toi otteluun vähän sellaista sävyä, että ratkaisuissa ei saatu hommaa pyörimään ja sellaisissa hetkissä tuli koppeja, että meillä tyhjeni ykkös-kakkos-tilanteet, pohti Pennanen.

Piirosen vahva esiintyminen ulkopelissä sytytti joukkueen kapteenin.

–Piirosen Konstalle pitää erityismaininta sanoa, että sehän paikkasi hienosti tuolla ulkona. Teki varmaan puolentusinaa paloa tuossa toisella jaksolla, jatkoi Jussila.

Juoksujen makuun päästiin vasta kolmannen tasoittavalla vuorolla, kun Janne Mäkelä kotiutti vahvalla välilyönnillä Severi Lassilan. Vimpeliläisten johto kasvoi viimeisessä vuoroparissa 2-0:aan, kun Tuomas Jussilan polttoheitto painui ohi kakkospesän pitkälle aitojen taakse.

Neljännen tasoittava vuoro tarjosi huikean jännitysnäytelmän, kun Juha Niemi tinttasi ajolähtötilanteessa pallon kakkossaumasta läpi ja joensuulaiset tasoittivat jakson. Niemi jäi lyönnin jälkeen kotipesään, joka kannatti. Heti seuraavalla lyönnillä mies puhkaisi sauman kolmospuolelta, joka takasi jaksovoiton lukemin 3-2.

–Makoisa, varmasti yleisöön menevä päätös matsille. Jotenkin sellainen rauha meitä ympäröi, vaikka välillä tunteet kuumuu. Siitä huolimatta luotetaan ja pelataan kärsivällisesti. Tämä oli yksi hyvä voitto, otetaan itseluottamus tästä matkaan ja sitten mennään taas kohti seuraavia haasteita, päätti Pennanen.

Katso ottelun ratkaisu tästä:

Ottelua seurasi Mehtimäellä kauden ennätysyleisö 2025 silmäparia. Joensuun Maila jatkaa ensi viikon tiistaina kotiottelulla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Ottelu Mehtimäellä alkaa klo 18.00.

Teksti, Kuvat & Video: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin