Joensuun Maila kaatoi Vimpelin Vedon jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Kolme pistettä jäi Joensuuhun puhtain 2-0 (2-0, 3-2)- lukemin.

Ottelun tilastot

Ruutu Urheilun ottelukooste

Kuvagalleria ottelusta

Kuten olettaa saattoi, kahden kärkijoukkueen peli oli tarkkaa ja juoksuilla ei illan ottelussa juhlittu. Ottelun avausjuoksun takoi ensimmäisessä sisävuorossa Jonne Kemppainen, jonka painava lyönti tapin yli onnistui ja kotiin ennätti vaivattomasti Tuomas Jussila. Jakson toinen juoksu nähtiin hieman erikoisemmalla tavalla, kun vaihtotilanteessa pallo sirvahti Mikko Kanalan kädestä kopparin tontille. Henri Litmanen väläytti tilanteessa oivaa pelinlukua ja karkasi kolmoselta kohti kotipesää ja tuloksena 2-0-juoksu. Lyöty juoksu kirjattiin Aleksi Rautiaiselle.

–Ensimmäisella jaksolla oli paljon hyviä palikoita, mutta ne ei meinannut osua samaan palapeliin. Tuntui että kotiutuksissa olisi ollut mahdollista lyödä vähän enemmän juoksuja. Vähän myöhäisiä lähtöjä mailasta ja tehtiin itsellemme ykköstilanteesta aikamoinen ongelma, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Jonne Kemppainen takoi ottelun avausjuoksun.

Niemi vahva toisella jaksolla

Tarkka pelaaminen jatkui myös ottelun toisella jaksolla. Tällä kertaa juoksuhanat avasi Vimpeli, kun Janne Mäkelän vahva kumura kotiutti Olli Heikkalan. JoMa hyökkäsi vahvasti tasoittavalle vuorolle, kun Juha Niemi tasoitti lukemat keskipompulla. Vimpeli siirtyi kolmennen aloittavalla 1-2- johtoon, kun Perttu Ruuskan lyönti painui Mikko Kemppaisen räpylän alta maisemiin pysähtyen aitatolppaan. Mikko Kanala ennätti tällä lyönnillä kotiin. JoMa tuli jälleen rinnalle Juha Niemen toimesta. Niemen kolmosluukkulyönti lipesi Teemu Isokedon räpylän alta pysähtyen kolmospuolen pusikoihin. Hetkeä myöhemmin Aleksi Rautiainen löi komealla kääntönäpillä JoMan 3-2- johtoon. Neljännen aloittavalla JoMan räpylä piti, eikä Vimpeli enää noussut rinnalle.

–Hyvää ulkopeliä kumpikin pelasi. Kumpikin taisi antaa yhden juoksun räpylästä vähän lahjana, mutta kaikki muut oli enemmän sisäpelin ansiota. Rehti hyvä meininki kentällä ja nyt me oltiin tämän verran parempia, kommentoi Joensuun Mailan ykköspalkittu Jonne Kemppainen. 

–Aikaisempiin vuosiin verrattuna ollaan pyritty sellaista rentoutta ja iloisuutta pitämään näissä tiukoissa peleissä. Meillä on ehkä männä vuosina mennyt vähän mököttämiseksi ja sellaiseksi haudanvakavaksi tuo homma joskus. Mielestäni meillä on nyt hyvä tasapaino ja rentous tässä hommassa, jatkoi Kemppainen.

Myös Pennanen piti ulkopeliä avaimena voittoon.

–Ulkopelissä on niin hyviä pelaajia, jotka kimpassa tekevät asioita, ovat aloitteellisia ja aktiivisia. Se on se meidän juttu. Näissä kärkipeleissä sitä fokusta suunnataan juuri näihin asioihin ja se voi näkyä siinä, että pelit ovat ulkopelivoittoisia.

Mehtimäelle kärkikamppailua oli saapunut seuraamaan kesän ennätysyleisö: 2446 silmäparia.

–Hieno pelihän tämä oli. Onhan se mahtava pelata, kun on paljon väkeä ja kaksi huippujoukkuetta, päätti Kemppainen.

Kesän ennätysyleisö sai sitä mitä halusi. Kolme pistettä komealla pelillä.

Edessä kaksi huippuottelua

Joensuun Maila jatkaa perjantaina Kouvolassa Pallonlyöjien vieraana. Kotiottelut jatkuvat puolestaan ensi sunnuntaina, kun Sotkamon Jymy saapuu vieraaksi Mehtimäelle. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 17.00.

Joensuun Maila – Vimpelin Veto lehdistötilaisuus:

 

Teksti, kuvat & Video: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin