Joensuun Maila taipui Kouvolan Pallonlyöjille tiistai-illan kärkikamppailussa numeroin 0-2 (1-4, 3-5).

Kouvola sai otteluun hurjan startin, kun vierailijat takoivat heti ensimmäisellä sisävuorollaan taululle numerot 0-3 Juha Korhosen, Janne Kivipellon ja Konsta Hyötyläisen onnistumisilla. Korhonen siirsi kolmannessa vuoroparissa KPL:n 0-4, jonka jälkeen tasoittavalla vuorolla nähtiin JoMan illan ensimmäinen onnistuminen, kun Aleksi Rautiainen iski kotijoukkueelle kavennusjuoksun. Joensuulaisten kiri jäi kuitenkin tyngäksi ja jakso päättyi kouvolalaisille numeroin 1-4.

-Päällimmäisenä on harmistus siitä, että oma pelitaso ei ollut tämän kärkipelin arvoinen ainakaan sisäpelin osalta, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

Latvala kuritti JoMaa toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla nähtiin pirteämpi Joensuun Maila. Ensimmäisen aloittavalla vuorolla Juha Niemi tinttasi keskipompulla joensuulaiset 1-o- johtoon. Tuo lyöty juoksu oli Juha Niemen uran 900. onnistuminen Superpesiksessä. Tasoittavalla vuorolla Matti Latvalla onnistui tuomaan Koplan tasoihin, kunnes JoMa otti jälleen kuskin paikan Juha Puhtimäen onnistumisella.

Juha Niemi uransa 900. lyödyn juoksun jälkeen.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Latvala pamautti kakkosrajasta pallon maisemaan 1+3 juoksun arvoisesti. Juha Niemi kavensi viimeisessä sisävuorossa jakson päätöslukemiksi 3-5.

-Ennen ottelua ajattelin, että jos saamme tilannemäärän nipistettyä viidentoista korville, niin tästä tulee tiukka peli, mutta eipä ihan siihen päästy. Tätä päivää leimasi hieman sellainen ylilatautuminen ja sitä kautta tulleet pienet virheet.

-Teimme pelistä itse itsellemme aika hankalan. Ratkaisevissa paikoissa pallot eivät olleet kenttärajojen sisäpuolella tai sitten nousivat kopiksi. Sen lisäksi oli etenemisvirheitä, jotka söivät peliä, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistötilaisuus: 

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran torstaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana.


Palaa takaisin