Mehtimäelle tiistai-illan kamppailuun vieraaksi saapuu Kankaanpään Maila. Joukkueet kohtasivat toukokuussa Kankaanpäässä, jolloin Joensuun Maila oli vahvempi lukemin 0-2 (0-5, 1-3).

Joensuun Mailan hurja kolmentoista ottelun voittoputki katkesi sunnuntaina Rantakentällä, kun kotijoukkue Kiteen Pallo oli joensuulaisryhmää parempi käytännössä jokaisella osa-alueella. Kitee ansaitsi pisteensä täysin ja huomisessa ottelussa odotetaankin ryhtiliikettä Joensuun Mailalta.

–Vaihtotilannepelaamista pitää parantaa, jotta saadaan enemmän tilanteita meidän lyöjätykeille. Lisäksi kaaripeliin pitää keskittyä paremmin. Sitten, kun jätetään vielä turhat virheet pois räpyläpelistä, niin uskon että pisteet jäävät huomenna Joensuuhun, kommentoi Konsta Kettunen.

Kettunen on ollut kuluvalla kaudella tärkeä osa JoMan ulkopeliä. Räpylä on pitänyt mallikkaasti, eikä mailan varressakaan ole huonosti mennyt. Nuori mies on lyönyt alkukaudella mukavat 1+7=8 juoksua Joensuun Mailalle ja Kettusen uran ensimmäinen kunnari Superpesiksessä nähtiin juhannuksen alla Oulun Lippoa vastaan pelatussa kotiottelussa.

–Kausi on sujunut hyvin, jos ei muutamaa avauspeliä lasketa. Kyllä tässä vielä parantamisesta kuitenkin riittää, kun syksyä kohden mennään, pohti mies alkukauden otteitaan.

Kankaanpää lähtee huomiseen kamppailuun myös tappio allaan, kun sarjanousija Imatran Pallo-Veikot haki 0-2 (1-2, 1-6)- vierasvoiton Kankaanpäästä sunnuntai-iltana. Kankaapää hankki kuluvalle kaudelle riveihinsä Joni Rytkösen Kouvolasta ja lyöjäjokeri Sami Joukaisen Kiteeltä. Joukainen on pelannut tehokasta kautta ja lyötyjen sarakkeessa miehellä komeilee 37 lyötyä juoksua. KaMan paras kärkilyöjä on ollut Henri Pulkkinen, jolla on koossa 103 kärkilyöntiä. Tuo lukema oikeuttaa 11. sijaan kärkilyöntitilastossa. Etenijätilastossa puoleestaan

–Kankaanpää on yllätyksellinen joukkue, jonka kanssa pitää olla hereillä. Joensuulaisyleisön kannattaa ottelussa seurata JoMan riveissä pelanneita miehiä, Jouni Itävaloa ja Sami Joukaista, vinkkaa Kettunen.

Joensuun Maila – Kankaanpään Maila 11.7. klo 18.00 Mehtimäen pesäpallostadionilla

Teksti & kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin