Raahe – Joensuu 1-2 (2-4, 6-4, 0-0, k2-5).

Pattijoen Urheilijat osoitti edelleen olevan paha vastustaja Joensuun Mailalle. Joensuulaisten ensimmäisen jakson voiton takuumies oli Tuomas Jussila, jonka loistavat suoritukset ulkopelissä ja mailan varressa nostivat miehen kentän kunkuksi. Raahelaisten pelin sielu oli Topi Kosonen, joka ajoittain sai joensuulaisten sisäpelin solmuun.

Raahe avasi ottelun pirteästi ja onnisti junailemaan kärjellään palottoman ajolähdön. Ensimmäinen kotiutusyritys kuivui Teemu Juntusen kopilla haavaan. Raahe hyödynsi hyvin seuranneen pelkän kolmostilanteen, kun Timo Ehrola onnistui kotiuttamaan Paavo Pellon. JoMan vastaus tasoittavalla tuli jokereitten toimesta. Juha Niemen kakkosrajan pomppu oli ottamaton ja jatkoa seurasi Aleksi Rautiaisen mailasta. Lyönneillä kotiutuivat Timo Kallio ja Tuomas Jussila.

Toinen vuoropari Raahen osalta jäi tyngäksi, kun lyöntejä pääsi kokeilemaan vain neljä pelaajaa ja tuloksena kolme paloa. JoMa jatkoi kakkosrajan moukaroimista tasoittavallaan, mutta lyönnit eivät tuottaneet tulosta. Kolmannessa vuoroparissa Joensuussakin pelitaitojaan esittänyt Eino Järvelä sivalsi läpilyönnin kakkospuolelta, mutta tuosta lyönnistä Raahe hyötyi ainoastaan yhden juoksun verran. Jakson voittojuoksu tuli Tuomas Jussilan takakentän kumuralla. Jakso JoMalle 2-4.

Toisen jakson aloitti junailemalla ajolähdön, mutta se kuivui kokoon. Raahe sen sijaan hyödynsi tasoittavan ajolähtönsä perusteellisesti, kun Topi Kososen kakkosrajaleikkuri ei tarttunut Lauri Kivisen räpylään. Pallo sinkosi pitkälle tuloksena 1+3 ja Raahen johtolukemiksi 4-0. Tuomas Jussilan lyönnillä tuli kavennus 4-1, tuojana Mika Väisänen.  Eino Järvelä sivalsi lyöntinsä Tuomas Jussilan ja Teemu Juntusen väliin ja vielä kun Ville Majavan lyönti muutti suuntaa polttolinjan pelaajan jalasta ja luiskahti läpi Jonne Kemppaisen tontilta, oli tilanne jo 6-1 Raahelle.

Neljännessä vuoroparissa Niemi, Kallio ja Mikko Kemppainen nostivat vielä JoMan peliin mukaan kaventaen tilanteeksi 6-4. Jakso päättyi Tommi Päivisen viimeisen lyönnin leijuessa laittomaksi.

Supervuorossa JoMa sortui näpertelyyn ja palot napsahtivat Mikko Kemppaisesta kakkoselle, Kalliosta kolmoselle ja Jussilasta kakkoselle. Oma osansa lyhyeksi jääneeseen supervuoroon oli Lauri Kivisen koppilyönnissä. Myöskään raahelaiset eivät eivät pystyneet juoksutiliään lisäämään.

Kotiutuskisa ratkesi JoMan hyväksi hienoilla ulkopelisuorituksilla. Ensimmäinen viiden pelaajan kierros tasattiin 2-2 Aleksi Rautiaisen ja Juha Niemen lyönneillä. Raahen tasoitukset löivät Eino Järvelä ja Jussi Kemilä. Kolmen pelaajan kierroksen ratkaisi heti kärkeen Rautiainen läpilyönnillään. Niemi kuittasi JoMan kolmannen juoksun nimiinsä. Toinen kierros jäi lukemiin 3-0, kun Raahen kotiutukset olivat tuloksettomia.

TILASTOT:

JoMa: M.Kemppainen 0+1/1, Kallio 0+0/2, Jussila 0+3/1, Kivinen 0+0/1, Juntunen 0+0/1, Väisänen 0+1/1, J.Kemppainen 0+0/1, Niemi 0+2/0, Rautiainen 0+1/0

PattU: Pelto 0+0/3, Kemilä 0+0/1, Kosonen 1+3/1, Järvelä 0+2/0, Ehrola 0+1/0, Majava 1+0/1, Markus 0+0/2.

Kolmostilanteet: Raahe 17, JoMa 18, kotiutukset: Raahe 8/17 (47%), JoMa 8/17 (47%)

Palkitut:

Raahe: I. Topi Kosonen, II. Paavo Pelto,

JoMa: I. Tuomas Jussila, II. Timo Kallio


Palaa takaisin