Joensuun Mailan taival miesten Superpesiksessä jatkui keskiviikkona Hyvinkäällä Tahkon vieraana. Joensuun Maila nappasi kaksi pistettä matkaansa lukemin 1-2 (3-0, 1-2, 0-0, 2-3).

Ottelun tilastot

Ottelun alku oli joensuulaisittain haastava. Sisäpeli ei toiminut samaan malliin, kuin aiemmissa kahdessa ottelussa ja Hyvinkään lukkari Juha Puhtimäki onnistui hassuttamaan joensuulaisia useaan otteeseen. Hyvinkään Kimmo Carlson tykitti avausvuoroparissa ajolähtötilanteessa kakkospesää kohti kovan lyönnin, jonka Konsta Kettunen poimi viime hetkellä komealla syöksyllä kiinni. Tilanteessa Teemu Nikkanen ennätti kotiin ja Tahko siirtyi 1-0- johtoon. Toisen vuoron aloittavalla Tahkon kotiutuksissa onnistuivat Nikkanen ja Jere Harjuvaara, joiden lyönneillä Hyvinkää marssi 3-0- jaksovoittoon.

–Pesis on vähän sellainen nopeahko pallopeli, että sitten kun on kymmenyksen, viisi kymmenystä tai kaksi sekuntia myöhässä, niin sittenhän se on hirvittävän näköistä, kommentoi Petri Pennanen.

Joensuun Mailan ykköspalkittu Jonne Kemppainen oli myös samoilla linjoilla ottelun tapahtumista.

–Oli aika erikoinen matsi kaikkinensa. Oli hyvä fiilis pelin alussa, meillä oli kaksi hyvää ottelua alla. Ei ollut väsynyt olo, eikä bussijalkafiilis. Juha [Puhtimäki] vei meitä aika hyvin tuossa sisäpelissä ja koko ajan oli sellainen fiilis, että kyllä se tästä lähtee, mutta ei se sitten lähtenyt. Oli vähän sellaista pumppaamista ensimmäinen jakso, pohti Kemppainen.

Kemppainen käänsi kelkan

Toisella jaksolla nähtiin ensimmäistä jaksoa pirteämpi joensuulaisryhmä, vaikka helpolla ei jaksovoitto irronnutkaan. Tahko sinnitteli tiiviin ulkopelin ansiosta hyvin mukana, mutta neljännen vuoroparin aloittavalla vuorolla Jonne Kemppainen pääsi yllättämään kovalla kakkospuolen lyönnillä Tahkon ulkokentän ja Kemppainen pääsi kiertämään kunnarin. Lyönti kotiutti samalla Timo Kallion. Tahko nousi vielä tasoittavalla vuorolla juoksun päähän Ville Keron lyönnillä, mutta JoMan ulkokenttä hoiti viimeisen Tahkon yrityksen ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille lukemin 2-1.

–Nyt oli sellainen esilletulo, kuin tarvitaan. Tuo meidän peli on sellainen, että eihän se voi aina levätä Niemen tai Rautiaisen hartioilla, vaan välillä tulee muita, jotka komppaavat. Viime pelissä Kettunen tärkeän pinnan ja nyt Jonne naksautti sitten lempipaikastaan valtavan moukarin. Sillä päästiin peliin peliin mukaan ja se oli sitten kahden pisteen arvoinen homma, jatkoi pelinjohtaja Pennanen.

Tuomas Jussila vastasi ottelun ratkaisujuoksusta.

Supervuoroparissa kumpikaan joukkueista ei saanut kolmostilannetta aikaan ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu. Supervuoroparissa ensimmäisen viiden lyöjän jälkeen lukemat olivat 1-1. JoMan riveistä kotiutuksessa onnistui Henri Litmanen. Toisella kierroksella joensuulaisista onnistuivat Aleksi Rautiainen ja ratkaisujuoksun lyönyt Tuomas Jussila.

–Pääasia, että voitettiin. Onhan se hyvän joukkueen merkki, että huonollakin pelillä voittaa pelejä ja nyt siinä tehtävässä onnistuimme, päätti Kemppainen.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin