KAMA KAHDESTA MAILASTA TEHOKKAAMPI

Kankaanpää – Joensuu 2-1 (3-5, 3-2, 0-0, k5-3).

Joensuun Maila ei kaikilta osin voinut Kankaanpää-vierailullaan kehuskella sisäpelillään, joka sakkasi ottelussa aika-ajoin pahastikin. Kankaanpää kuittasi ottelusta kaksi pistettä kotiutuskisan jälkeen ja Joensuulle jäi vain säälipiste Kankaanpäästä tuomisina. Voitollaan Kankaanpää on edelleen sarjassa ilman tappioita, mikä ei päivän peliesitykselläsuinkaan ole mikään ihme.

Joensuun kärki Mikko Kemppainen (6/6, 100%) eteni hyvin kentälle, mutta vaihdot eivät Timo Kalliolta (3/10, 30%) ja Tuomas Jussilalta (3/6, 50%) sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Lauri Kivinen hoiteli vaihdot tyylikkäästi ensimmäisellä jaksolla, mutta hyytyi hänkin toisen jakson aikana lukemiin 6/10. Vaihdot kolmoselle sentään onnistuivat 4/4 (100%).

Joensuu hankkiutui 2-0-johtoon ensimmäisessä vuoroparissa Aleksi Rautiaisen ja Tommi Päivisen lyömillä juoksuilla. Kankaanpään kavennus tuli toisen vuoroparin alussa jokeri Kortelaisen toimesta. Toisen tasoittavalla Allun lyönneillä JoMa karkasi jo 1-4-lukemiin. Jakson päätöslukemat 3-5 JoMalle löi Juha Niemi.

Toisen jakson alkajaisiksi Aleksi Rautiainen kotiutti Timo Kallion. Kankaanpään kuitti tuli tasoittavalla jokerikaksikko Jukka Lankisen ja Kortelaisen toimesta 2-1. Lankinen oli uudelleen asialla ja kahden vuoroparin jälkeen KaMan johtolukemat olivat 3-1. Aleksi Rautiainen löi ottelun viidennen juoksunsa kaventaen jakson loppulukemiksi 3-2 Kankaanpäälle.

Supervuorossa Kankaanpää oli painostava osapuolena ja loi pari ajotilannetta. Ne Joma pystyi torjumaan, mutta oma vastine oli onneton. Kärki paloi kakkoselle, Kalliolle haavat ja toinen käry vapaalla kentälle päässeestä Jussilasta kakkoselle. Sen jälkeen parit haavat ja Allusta kolmas käry.

Kotarissa ensimmäinen kierros tasattiin lukuihin 2-2, JoMan lyöjinä Rautiainen ja Litmanen.  Toisella kierroksella onnistui heti alkuun Kortelainen-Kaartokallio, lukemat 3-2 ja sitten varsinainen pommi Ollin lyödessä Liljan kotiin ja itse kipitteli kolmoselle; tulos 4-2 ja 5-2.  Niemi kaunisteli kotarilukemiksi 5-3 ja otteluvoitoksi Kamalle 2-1.

Palkitut:

Kankaanpää: I. Petteri Kortelainen, II. Lauri Kaartokallio

Joensuu: I. Alaksi Rautiainen, II. Lauri Kivinen

Kolmostilanteet: 18-15 ja kärkilyönnit 45-37 Kankaanpäälle.

Kotiutus: KaMa 6/17 (35,3%), JoMa 7/14 (50,0%)

Joensuun Mailan pistemetsästys jatkuu Mehtimäellä torstaina 26.5. Alajärven Ankkureita vastaan. Ottelu alkaa klo 18.00


Palaa takaisin