Joensuun Mailan tuplapeliviikonlopun toinen kamppailu päättyi 0-1 (4-4, 1-4)- voittoon Kankaanpään Mailan vieraana.

Tuplapeliviikonlopun toiseen kamppailuun Joensuun Maila lähti pienin muutoksin, kun Konsta Kettusen paikalla kärkenä pelasi Konsta Piironen ja jokerin paikalla nähtiin Erkka Gröhn.

Ottelun avausjakso käynnistyi joensuulaisittain vauhdikkaasti, kun Juha Niemi iski peräkkäisillä saumalyönneillä JoMan 0-2- johtoon. Toisessa vuoroparissa Kankaanpää onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, kun Petteri Kortelaisen kumura putosi Tuomas Jussilan räpylästä kenttään juoksun arvoisesti. Niemi ja Juha Puhtimäki lisäsivät joensuulaisten johtolukemiksi 1-4 ennen neljännen tasoittavaa vuoroa.

–Pelatiin hyvää pesäpalloa. Pitää ottaa huomioon, että tässä ollaan pelattu kaksi peliä aika vaativissa lämpötiloissa. Eihän suomalainen tällaiseen ole tottunut, naurahti pelinjohtaja Petri Pennanen.

Joensuulaisten johdosta avausjaksolla Kankaanpää kuitenkaan hämmentynyt, vaan kotijoukkue kavensi ensin Kari Kellokosken lyönnillä lukemiksi 2-4 ja perään Joonas Peltomäki löi pallon kakkoskulmasta läpi kahden juoksun arvoisesti ja jakso tasattiin lukemin 4-4.

–Parempaan suuntaan tässä mennään joukkueen kanssa koko ajan. Yksi huono ulkovuoro, mutta muuten hyvää. Sisäpeli hakee vielä sellaista kokonaista ehjää peliä. Tehdään itsellemme vähän hankalaksi tuo pelaaminen tällä hetkellä, pohti Joensuun Mailan parhaana palkittu Juha Puhtimäki.

Toisella jaksolla räpylä piti

Ottelun toisella jaksolla nähtiin edellisestä Hyvinkää- ottelusta tuttu kaava. Sisäpeli alkoi aukeamaan, eikä räpylävirheitä joensuulaisten osalta nähty. Toisella jaksolla onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla, kun Aleksi Rautiainen, Henri Litmanen, Hannes Pekkinen ja uran ensimmäisen juoksun lyönyt Erkka Gröhn kunnostautuivat mailan varressa. Toinen jakso kirjattiin JoMalle lukemin 1-4.

Pallo muistoksi ensimmäisen lyödystä juoksusta Miesten Superpesiksessä.

–Mielestäni pelattiin paremmin, mitä tähän asti olemme pelanneet. Ensimmäisen jakson loppu oli toki sellainen, mitä tuohon ei olisi toivonut. Pesäpalloliitolle ollaan nyt lahjoiteltu näitä pisteitä ja se on sellainen asia mitä pitää parantaa ja saada kaksi ehjää jaksoa pelattua, jatkoi Pennanen.

–Onneksi olemme vasta runkosarjan kolmannessa pelissä menossa ja vielä on aikaa kehittää sitä. Kyllä se tuosta rupeaa suttaantumaan, kun saadaan lisää pelejä alle, lisäsi Puhtimäki.

Joensuun Maila voitti kolmostilanteet ottelussa lukemin 10-17.

Sarja jatkuu Joensuun Mailan osalta perjantaina 18.5. Kouvolan Pallonlyöjien vieraana.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin