Jyväskylän Kiri saapuu Kuopiossa pelattavaan otteluun peräti kahdeksan ottelun tappioputkessa. Joensuu kohensi asemiaan Siilinjärvellä pelatussa ottelussa, jossa se kukisti Seinäjoen selvin numeroin. Ottelun hahmo oli Juha Niemi, joka avasi ottelussa kauden kunnaritilinsä. Ottelun alussa käytiin lyöntikisa, jonka vei nimiinsä IsoJii paukauttamalla tutkaan pallolle vauhtia 189 kilometriä/h. JP. Vainionpään tulos jäi alle 180.

Jyväskylän Kiri menetti viime kauden kokoonpanosta kaksi joukkueelle tärkeätä pelaajaa, kun lyöjäkomeetta Hannu Kiukkonen sekä polttolinjan primus motor Jaakko Heikkinen lopettivat peliuransa, eikä ainakaan kotiutuspuolelle vahvistuksia tullut. Pelinjohtovastuun otti Petri Kaijansinkko.

Jyväskylän tavoite kauteen lähdettäessä oli saavuttaa SM-mitali. Tuo tavoite on kaukana, jopa saavuttamattomissa., sillä yhdeksän pelatun ottelun jälkeen koossa on vain kolme pistettä ja ainoa voitto tuli avausottelusta Hyvinkään Tahkoa vastaan. Sarjasijoituskaan ei juuri mairittele; 14. eli jumbosija tasapisteissä Kempeleen kanssa.

Kirin kärkimiehinä on peluutettu parivaljakkoa Kimmo Carlson-Ilkka Ylitalo. Molemmat ovat päässeet 0-tilanteessa kentälle 27 kertaa. Miikka Matikka ykköstilanteen purkajana (77,6%) on sarjan kärkitasoa, ja jos ongelmia on, ne ilmenevät kakkos- ja kotiutustilanteissa, joihin ei ole saatu sorvattua Latvalaa lukuun ottamatta sopivaa peluria. Kakkosvaihtoa ovat kokeilleet Juho Määttälän (46,2%) lisäksi Perttu Hautala (66,7%) ja Ville Kotro.

Kirin kapea kotiutusosasto Jukka Latvala, Pasi Rajala ja Jani Karppanen on joutunut tyytymään varsin vaatimattomiin lukemiin. Joukkue on aikaansaanut 25 juoksua, joista Latvala on lyönyt lähes puolet. JoMan IsoJiin saldo kahdeksan pelatun ottelun jälkeen on juoksun verran parempi; 1+25 lyötyä juoksua.

tehotil_joma-jyv_kiri

Kiri on luonut kotiutustilanteita kolmessa viimeisimmässä ottelussa kaikkiaan 29, joista kahdeksan on päättynyt juoksun syntymiseen. Onnistumisprosentti on vaatimatonta vajaan 28%:n tasoa. Ulkopelissä Jyväskylä on pärjännyt kohtuullisesti. 61 annetulla juoksulla (6,8/ottelu) Kiri sijoittuu sarjan keskivaiheille.

Joensuu rukkasi kokoonpanoaan Seinäjoki-otteluun ja se näytti tuovan peliin uutta virtaa. Voitollisen Mantun Monttu-ottelun jälkeen on syytä olettaa, että Kiri-kamppailuun Joma marssittaa saman kokoonpanon.

Radio Cityn lähetys ottelusta alkaa perjantaina klo 18.00.


Palaa takaisin