Joensuun Maila avaa kautensa vihdoin myös kotiyleisön edessä perjantaina, kun Seinäjoen JymyJussit saapuu Mehtimäelle vieraaksi.

Ruotsissa huhtikuun 22. päivä pelatun sarja-avauksen jälkeen Joensuun Maila on kiertänyt pitkiä vierasreissuja Koskenkorvalla, Kankaanpäässä ja Alajärvellä. Neljän ottelun jälkeen joukkueella on koossa yhdeksän sarjapistettä.

–Alkukausi on ollut kohtuullinen ja siihen nähden täytyy olla tyytyväinen, kuinka olemme pelanneet. Otteluissa on ollut jatkuvasti nousujohteinen suunta, kommentoi Joensuun Mailan kakkospelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Kevään koleat kelit ovat koetelleet Superpesisjoukkueita ja muokanneet myös sarjaohjelmia useiden joukkueiden kohdalta. Perjantaina Mehtimäelle saapuvalla Seinäjoen JymyJusseilla on vasta yksi sarjaottelu pelattuna. JymyJussit hävisi sarja-avauksensa Vimpelin vieraana Saarikentällä 2-0.

–Sääolosuhteiden ja kylmyyden vuoksi on myös meillä ollut haasteita juoksujen tekemisessä ja otteluissa on ollut yhden juoksun jaksoja, myöntää Lehtimäki.

–Ulkopeli on ollut tasaisen hyvää ja tilanteita olemme saaneet luotua sääolosuhteet huomioiden hyvin.

JymyJussit hankki viime kauden päätteeksi riveihinsä Itä-Länsi-pelaaja Juuso Myllyniemen ja lukkarin tontille Henri Itävalon. Lyöntipuolella juoksuja takoo Jukka-Pekka Vainionpää, joka voitti lyöjäkuninkuuden kauden 2016 päätteeksi.

–JymyJussit on kovalyöntinen porukka ja yrittävät varmasti läpilyöntejä rajasta. Joukkueessa on paljon vaarallisia lyöjiä, jotka pitää pystyä pitämään kurissa, sanoo Lehtimäki.

Joensuun Mailan täsmähankinta Iiro Kuosa on ollut yksi alkukauden näkyvimpiä miehiä joukkueen ulkopelissä.

–Kotiyleisö tulee näkemään perjantaina ensimmäistä kertaa maagisen Iiro Kuosan etukentällä. Lisäksi ottelussa kannattaa seurata vahvaa alkukautta pelanneen Aleksi Rautiaisen otteita, sekä Juha Niemen lyöntejä, päättää Lehtimäki.

Joensuun Maila – Seinäjoen JymyJussit perjantaina 19.5. klo. 18.00 Mehtimäen pesäpallostadionilla.

Ottelu on maaliskuussa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana menehtyneen Ari Paloaron muisto-ottelu.

Teksti & Kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin