Joensuun Mailan kotiavaus perjantai-iltana Mehtimäellä ei sujunut suunnitellulla tavalla. Seinäjoen JymyJussit haki sarjapisteet lukemin 2-0 (3-2, 5-4).

Ottelun tilastot

Ruudun ottelukooste

Ottelun alku oli joensuulaisittain lupaava. Konsta Kettunen onnistui mailan varressa vieden JoMan 1-0- johtoon avausvuoroparissa. Kolmannessa vuoroparissa Seinäjoen Toni Marjamäki tasoitti ottelun, jonka jälkeen neljännen aloittavalla harhaheitto saatteli Seinäjoen johtoon. Jakson voittojuoksusta vastasi Seinäjoen parhaana palkittu Jukka-Pekka Vainionpää. Neljännen tasoittavalla Juha Niemi onnistui kertaalleen, mutta se ei riittänyt.

–Ottelu oli ikävällä tavalla tuulahdus sitä, mitä me emme halua olla. Kotiyleisön edessä tällainen apaattisuus ja esiintyminen on nolo, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

–Pelin alussa kahdessa vuoroparissa oli hieman tunteen poikasta, mutta kun ei tullut juoksuja ja se tunne hiipui. Kun annettiin vastustajan sinnitellä, niin heidän toivo kasvoi.

Toisen jakson alku oli jälleen hyvä joensuulaisittain, kun Aleksi Rautiainen kotiutti Jonne Kemppaisen. Tasoittavalla vuorolla Seinäjoelta onnistui Vainionpää. Niemi takoi tilanteeksi 2-1 kovalla saumalyönnillä, mutta Vainionpää vastasi jälleen iskien kaksi juoksua voimakkaalla kumuralla. Markus Hallasuo lisäsi vieraiden johdoksi 2-4 välilyönnillä. Niemi onnistui neljännessä vuoroparissa kahteen kertaan ja tasoitti jakson. JymyJussien kolmen pisteen voitto sinetöityi harhaheitolla, kun Tuomas Jussilan polttoheitto lensi kakkospesän yli ja kotiin juoksi Tuomas Raunio.

–Jos tässä mietitään runkosarjan arvoa ja päiviä jotka menevät ohi, niin nämä ovat anteeksiantamattomia, päätti Pennanen.

Joensuun Mailan parhaana palkittiin Juha Niemi, joka löi joensuulaisten kuudesta juoksusta neljä.

–JymyJussit pelasi hyvin. Meillä oli hyvä alku peliin, mutta jotain siinä tapahtui. Sellainen haluton ilme oli koko ajan, vaikka oli ensimmäinen kotipeli Mehtimäellä. Ilmeen pitäisi olla vähän toisenlainen, pohti Juha Niemi.

–Maanantaina lähdetään käymään Imatralla ja siellä on parempaa peliä varmasti luvassa, päätti lyöjätykki.


Palaa takaisin