Joensuun Maila kaatoi torstai-illan päätöskierroksella Seinäjoella JymyJussit lukemin 0-1 (3-5, 5-5).  Kun Vimpeli hävisi Sotkamossa 0-2 (1-4, 2-7), niin Joensuun Maila varmisti seurahistorian ensimmäisen runkosarjan voiton.

Joensuun Maila Seinäjoelle päätöskierroksen otteluun ilman Jonne Kemppaista ja Aleksi Rautiaista. Matias Hänninen ja paluun JoMa-paitaan tehnyt Samu-Kalle Varonen paikkasivat vakiorosterin miehiä mallikkaasti.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla nähtiin hyvin latautunut Joensuun Maila. Heti ensimmäisessä vuoroparissa Henri Litmanen puhkaisi JymyJussien ulkokentän kolmosrajasta yhden tavallisen ja kunnarin arvoisesti. Juha Niemi lisäsi samassa vuorossa joukkueen johtoa 0-3:een. Niemi takoi jaksolla vielä kaksi juoksua lisää, joihin JymyJussit ei pystynyt vastaamaan.

–Mikään muu, kuin voitto ei ollut mielessä, kun runkosarjan voitosta pelataan. Tultiin otteluun hyvällä valmistautumisella. Alussa iskettiin hyvin, joten valmistautuminen onnistui siinä mielessä, kommentoi Joensuun Mailan ykköspalkittu Henri Litmanen.

Myös pelinjohtaja Pennanen oli samoilla linjoilla avausjaksosta.

–Ensimmäisen jakson suorittamisen taso ja ilme oli hyvää. Pesäpaloja taisi tulla yksi tai kaksi ja aika moni paloista tuli kotiin. Lyöntivalintojen vuoksi vuorot tyssäsivät, vaikka paikkoja olisi ollut lyödä enemmänkin juoksuja.

JoMan seurahistorian ensimmäinen runkosarjan voitto maistui ottelun päätyttyä.

Omat virheet sävyttivät toista jaksoa

Toinen jakso alkoi joensuulaisten komennossa, kun Mikko Kemppainen ja Lauri Kivinen onnistuivat kotiutuksissa. Tämän jälkeen kolmannessa vuorossa kotijoukkueen Ville Viita löi takaa läpi kahden juoksun arvoisesti ja jakso tasoittui. Hetkeä myöhemmin Ville Hotakainen löi helpohkosti kakkospuolelta pallon läpi ja siirsi kotijoukkueen 5-2- johtoon.

–Toisella jaksolla vähän muutoksia ja sitten tuli nuo pari läpilyöntiä. Vähän niitä ennen oli sellainen seisahtunut meininki. Se yleensä pesäpallossa enteilee sitä, että kohta jostain rusahtaa pallo läpi ja niinhän siinä kävi, pohti Pennanen.

Joensuulaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet. Neljännen vuoron aloittavalla joukkue kampesi Tuomas Jussilan, Juha Niemen ja Mikko Kemppaisen kotiuksilla ottelun tasoihin, joka riitti JoMalle ottelun voittoon.

–Peli alkaa taas pikku hiljaa olemaan uomilleen, mitä se oli tuossa muutama kierros sitten. Hyvässä suunnassa ollaan. Kun saadaan vielä viimeisetkin miehet takaisin kokoonpanoon, niin oikein luottavaisin mielin voidaan lähteä kohti puolivälieriä, mietti Litmanen.

 

Jokerina ottelun aloittanut Samu-Kalle Varonen vaihdettiin tauolla koppari Lauri Kivisen paikalle ulkopeliin.

–Suhteellisen tiivis on tuo meidän neljäntoista miehen kierrätys ollut ja se on aika selkeää, että tuossa pelataan sunnuntai, tiistai, keskiviikko, sekä mahdollisesti perjantai ja lauantai. Puolivälieräsarja on siinä viikkoon laitettu, joten on valmius oltava, jos jotkut muut, kuin ne kaksitoista suunniteltua siellä pelaavat, kommentoi Pennanen.

–On tärkeää, että nuoret miehet kokevat asian niin, että on helppo hypätä askiin. Eihän ne pelit siitä sinällään muutu, mutta se henkinen paine voi olla itseaiheutetusti muuta, päätti Pennanen.

Puolivälierät vauhtiin sunnuntaina 20.8

Joensuun Maila saa puolivälierissä vastaan Hyvinkään Tahkon. Puolivälierät käynnistyvät sunnuntaina 20.8 klo 17.00 Mehtimäellä. Puolivälierien toinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 23.8. klo 17:30.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin