Joensuun Mailan voittoputki sai jatkoa torstai-iltana Mehtimäellä, kun Sotkamon Jymy kaatui Superpesiksen kärkikamppailussa lukemin 2-0 (3-2, 7-1).

Ottelun tilastot

Ottelun alku oli joensuulaisittain vaisu ja Jymy pääsi ottelun alussa johtoon Roope Korhosen lyönnillä. Jakso kääntyi kuitenkin tasaiseksi vääntämiseksi, jossa molemmat joukkueet esittivät mallikasta ulkopeliä. Kolmannen tasoittavalla vuorolla Juha Niemi iski saumasta ottelun tasoituksen 1-1:een. Neljännen aloittavalla vuorolla Jonne Kemppaiselle sattui takakentällä kiinniottovirhe, jonka seurauksena Jymy pääsi johtoon, ennen neljännen tasoittavaa vuoroa. Jakson hahmoksi nousi lopulta Tuomas Jussila, joka tinttasi kovalla kakkosrajalyönnillä pallon vastustamattomasti läpi. Kotiin ennätti Timo Kallio ja Jussila itse kiersi kunnarin.

-Olemme nousujohteisesti pelanneet, on hävitty Imatralle ja niistä hetkistä olemme tulleet kokoajan pykäliä eteenpäin. Tänään oli sellaisia hetkiä ottelussa, että meillä onnistu ulko- ja sisäpeli. Tulos tuli sen myötä, lukemat ovat itseasiassa vähän toissijaisia. Pidän tuosta joukkueen ilmeestä, että se on levollista ja ei tehdä mitään mikä ei ole meille ominaista. Siinä on pohja, johon on hyvä jatkoa rakentaa, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

JoMa murskaava toisella jaksolla

Toinen jakso oli Joensuun Mailan juhlaa. Toisen aloittavalla vuorolla Juha Niemi onnistui viemään joensuulaiset 1-0- johtoon ja räpylä piti mallikkaasti Jymyn sisäpeliä vastaan.

Ottelua Mehtimäellä seura 1923 katsojaa.

Kolmannen aloittavalla nähtiin yksi kesän komeimmista sisäpelivuoroista, kun JoMa takoi Jymyn ulkokenttään peräti kuusi juoksua. Juoksujuhlien kapelimestarina toimi Lauri Kivinen, joka löi pallon koppari Mikko Korhosen eteen. Pallo pomppari miehen yli ja tuloksena kunnari sekä kaksi juoksua. Samassa vuorossa onnistuivat vielä Niemi, Aleksi Rautiainen ja Jonne Kemppainen mailan varressa.

-Hyvät fiilikset. Kaksi isoa matsia ja molemmista voitto, pakko olla tyytyväinen. Ulkopeli meillä on nyt sillä tasolla, että se antaa mahdollisuuden voittaa, kommentoi Joensuun Mailan parhaana palkittu Lauri Kivinen.

Joensuun Maila jatkaa sunnuntaina vierasottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan.

Teksti ja Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin