C-tytöt Nuorisoleiri Oulu 24.-29.7.2017

Nuorisoleirin tapahtumia voi seurata

Leirin www sivut>>>>

Leirin Instagram>>>>

Leirin Facebok>>>>

Ottelutuloksia löytyy tästä linkistä>>>>>

Epilogi

Pesisleirit ovat junnupesiksessä parasta ja leirit kokoavatkin suuren määrän joukkueita ja ihmisiä pesiksen ympärille. Tänä kesänä E-ikäisten Tenavaleirille Sotkamossa 9. – 14.7 osallistui 107 joukkuetta, Jomasta 1 tyttöjoukkue ja 2 poikajoukkuetta. D-ikäisten Suurleirille Turussa 16.- 21.7 osallistui 110 joukkuetta, Jomasta 1 poikajoukkue ja 2 tyttöjoukkuetta. C-ikäisten Nuorisoleirille Oulussa osallistui 96 joukkuetta, Jomasta 1poikajoukkue ja 2 tyttöjoukkuetta. Ja vielä on jäljellä F ja G-ikäisten Haminan Naperoleiri 30.7 – 3.8, johon Jomasta osallistuvat F-tytöt, F-pojat ja G-pojat.

Jos lasketaan yhteen joukkueeseen 12 pelaajaa ja kaksi pelinjohtajaa + tuomarit ja muut toimihenkilöt, joita tarvitaan pelien ynnä muun organisaation pyörittämiseen, niin saadaan kasaan aikamoinen määrä ihmisiä.

Nuorisoleirillä Oulussa säiden haltiat olivat suotuisalla päällä ja C-ikäiset pääsivät esittelemään kansallispelin lajitaitoja ja ratkomaan paremmuuttaan hyvissä olosuhteissa. Joman pokajoukkue oli kilpasarjassa 13. Tyttöjen kilpasarjajoukkue oli 9. ja toinen tyttöjoukkue pelisarjassa 7.

96 joukkueen viikon mittainen leiri vaatii järjestäjiltä paljon työtä ja parhaansa kaikki varmaan yrittävätkin, jotta osallistumisolosuhteet saataisiin kaikilta osin toimimaa. Pientä parannettavaa leirin järjestäjille kuitenkin jäi muun muassa aikataulujen, tiedottamisen ja ruokailun suhteen.

Nettitoimitus tapasi puhelimella lauantaina, Oulun leiriltä kotiinpaluumatkalla olleet, tyttöjen kilpasarjan pelinjohtajan Pasi Majoisen ja tyttöjen kilpasarjan pelaajan Senna Surakan. Kuuntele mitä mietteitä leiriltä jäi.

Pasin puhelu:
Sennan puhelu:

Lauantai 29.7

Joman tytöillä riitti vielä puhtia ja rutiinia leirin viimeiseen otteluun. Klo 10:00 pelatussa ottelussa vastustaja Seinäjoki oli vailla mahdollisuuksia ja 7-2 voiton myötä Joma otti Nuorisoleirin yhdeksännen sijan. Se on hyvä suoritus 53 joukkueen sarjassa, jossa ensin alkukesästä pelattiin kuuden joukkueen karsintasarja pääsystä varsinaisen leirin kilpasarjaan ja sitten leirillä ensin kova kymmenen joukkueen alkulohko ja vielä päälle sijoitusottelut. Vaikka ottelut olivatkin ”vain” neljän vuoroparin mittaisia, tulee niistä yhteenlaskettuna viiden päivän ma-pe aikana yksi täysimittainen 4+4 peli /päivä ja lauantain peli vielä siihen päälle. Melkoinen ottelutahti.

Tuon alkukesästä pelatun karsintasarjan Joma voitti ja taakse jäi silloin, nyt leirillä pronssipelissä pelaava, Muhoksen Pallosalamat. Leirillä Joma oli alkulohkossaan viides ja jäi niukasti ulos mitalipeleistä.

Seinäjoki – Joma pelin ratkaisi heti ensimmäisessä vuoroparissa Anni Suihko, joka tempaisi ajolähtötilanteessa pallon ulkokentän saavuttamattomiin, tuloksena kunnari ja kolme juoksua ja Joma siirtyi 7-1 johtoon. Tähän Seinäjoki ei pystynyt vastaamaan enää kuin yhdellä juoksulla ja Joma voitti Pitkäkankaan hiekalla käydyn ottelun 7-2.

Pelisarjassa Joma/musta palasi lauantain pelissään taas voittojen tielle. Klo 11:00 pelatussa ottelussa kaatui Loimaan Palloilijat lukemin 7-4. Ensimmäinen vuoropari tasattiin 3-3. Toisessa vuorossa vapaataival ja Katariina Piiraisen lyönti veivät Joman kahden juoksun johtoon. Kolmannessa vuorossa numerolla 3 lyönyt Oona Majoinen löi edellään menneet Lotta Nuutisen ja Siiri Turpeisen kotiin. Tämä riitti otteluvoittoon, sillä Loimaa sai neljännessä vuorossa vain yhden juoksun, eikä Joman tarvinnut pelata tasoittavaa sisävuoroaan.

Vaikka joukkueen muutama peli välillä menikin hieman alakanttiin, niin Joman ”kakkosjoukkue” osoitti leirin kuuden alkupelin vahvoilla esityksillään(neljä voittoa, tasapeli ja niukka yhden juoksun tappio), kuuluvansa leirisarjan kymppisakkiin. Nyt loppusijoitus oli seitsemäs. Joma/musta pelasi leirillä kymmenen ottelua.

Perjantai 28.7

Perjantain aamupeli kilpasarjassa tarjosi kaikkea sitä, mitä hyvä urheilutapahtuma pitää sisällään. Jännitystä, onnistumisen riemua ja harmituksen harmitusta. Joensuun Mailan tytöt johtivat jo Rauman Feraa juoksulla ja piikkarin kärki oli tyrkyllä mitalipelien ovenrakoon. Sitten kahden palon tilanteessa Rauma pystyi kuin pystyikin tekemään juoksun. Palo kotipolulta vaihtui tasurijuoksuksi ja 5-5 tasalukemat tiesivät sitä, että sekä Joma, että Rauma jäivät tällä kertaa mitalipelien ulkopuolelle. Joma karkasi heti ensimmäisessä vuorossa 4-0 johtoon. Toisessa vuorossa Rauma kavensi kolmella juoksulla. Kolmas vuoro mentiin ilman juoksuja ja neljännessä vuorossa Joma teki yhdenjuoksun ja Rauma sitten kaksi. Joman juoksuista Hanna Toivanen löi 1+2 ja Anni Suihko ja Ona Aro kumpikin yhden. Kotiin ehtivät Petra Hyvärinen, Reeta Juntunen, Ella Vasarainen ja Hanna.

Joma oli yhdellätoista pisteellään alkusarjan viides. Se jäi pisteellä mitalipeleihin oikeuttavasta kolmannesta sijasta ja hävisi juoksusuhteella neljännen sijan Raumalle. Näin tiukkaa ja tasaista tyttöjen kilpasarjan alkulohkossa B oli.

Joma pelaa seuraavan pelinsä klo 13:00 Kankaanpäätä vastaan ja kilvoittelussa ovat sijoitukset 7-10.

Tiukka pelivääntö jatkui kilpasarjan päiväpelissäkin. Joma taisteli, mutta joutui tunnustamaan Kankaanpään juoksulla paremmaksi. Joman tyttöjen kymmenes leiripeli päättyi 2-3 tappioon. Alkusarjassa B neljänneksi sijoittunut Kankaanpää nykäisi ensimmäisessä vuorossa kolmen juoksun johtoaseman. Joma pystyi kaventamaan kolmannessa vuorossa tilanteeksi 3-2. Juoksut tekivät Reeta Juntunen&Siiri Sikanen ja Ella Vasarainen&Aino Mononen. Neljännessä vuorossa kumpikaan ei enää saanut merkintöjä juoksusarakkeeseensa ja näin ollen Joma päätyy pelaamaan huomenna sijoista 9-10. Vastustajana klo 10:00 on tänään sijoitusottelunsa Feralle hävinnyt Seinäjoen Mailajussit.

Pelisarjassa Joma/musta pelasi aamulla 08:30 Jyväskylän Kirittäriä vastaan. Joma pystyi tekemään kolme juoksua, kuten edellisessä pelissäänkin, mutta se ei riittänyt Kirittärien kuutta vastaan ja tappio tuli 3-6 lukemin. Jyväskylä johti peliä koko ajan. Joma pystyi tekemään juoksunsa ensimmäisessä ja neljännessä vuorossa. Juoksut löivät Pilvi Justander kahdesti ja Janni Haavistola kerran. Juoksut toivat Oona Majoinen, Lotta Nuutinen ja Siiri Turpeinen.

Joma/musta pelaa 14:15 Lahden Maila Veikoja vastaan.

Yhdeksännessä pelissä Joman tyttöjen jaloissa oli havaittavissa hieman jo leiriväsymystä. Lahti vei ottelun selvänumeroisesti 1-10. Lahti johti hienokseltaan peliä koko ajan ja ratkaisi voiton lopullisesti neljännessä vuorossa tekemällä kuusi juoksua. Joman juoksun löi Annika Mutanen ja toi Oona Majoinen.

Huomenna aamulla Joma/musta pelaa leirin viimeisen pelinsä klo 11:00 LP-jr vastaan. Siinä ottelussa ratkaistaan leirisarjan sijoitukset 7-8.

Tämän illan ohjelmassa on vielä päättäjäiset ja leiridisko klo 19:00.

Kuvia pelistä Joma – Fera

Torstai 27.7

Neljäs leiripäivä alkoi Joman joukkueilta hieman tahmeasti ja molemmat joutuivat tunnustamaan vastustajan olleen paremmin hereillä aamupeleissä, jotka käytiin klo 08:30.

Kilpasarjassa Joman tyttöjen vastustajana oli Muhos, joka oli tähän asti voittanut kaikki pelinsä. Voiton se vei nytkin ja Joma joutui taipumaan lukemin 2-5. Muhos karkasi kahdessa ensimmäisessä vuorossa viiden juoksun johtoon, jota Joma pystyi tasoittamaan kolmannessa vuorossa vain kahdella Anni Suihkon ja Anni Päivisen lyönneillä. Juoksut toivat Ella Vasarainen ja joukkueensa kapteeni Oona Aro.

Päivän toinen peli Roihua vastaan toimi Joman tytöiltä paremmin. klo 14:15 ottelu oli Joman hallintaa heti alusta alkaen. Se johti ensimmäisen vuoron jälkeen 4-1 ja teki kahdessa seuraavassa vuorossa Roihun ulkokentästä selvää jälkeä, eikä Joman tarvinnut pelata enää neljännen tasoittavaa vuoroaan. Eniten Roihun ulkokenttää puhkoivat Henna Toivanen ja Senna Surakka kunnareillaan. Hanna löi ottelussa 1+4 ja Senna 1+2.

Iltapäivällä ei ollut enää pelejä ja jengi sai rauhassa keskittyä illan Itä-Länsiin ja huomiseen Rauma peliin. Siinä ratkotaan Joman lohkosijoitus 3-5, riippuen miten oma peli sujuu ja miten käy Kajaani – Hamina pelissä.

Pelisarjassa Joma/musta koki ensimmäisen tappionsa tällä leirillä. Vastustaja Tyrnävä vei pelin parin juoksun erolla 4-6. Joman tytöt pystyivät tekemään juoksun jokaisessa vuoroparissa, mutta se ei riittänyt tällä kertaa voittoon. Juoksut löivät Janni Haavistola, Siiri Turpeinen, Johanna Päivinen, Pilvi Justander ja toivat Siiri turpeinen, Matleena Koistinen, Johanna Päivisen kunnari ja Oona Majoinen.

Eilen iltapelissä Joma/musta pelasi tasan 5-5 KK-V:n kanssa ja sitä ennen Joman tytöt olivat voittaneet neljä peliä peräkkäin.

Klo 13:00 pelissä Joma – Puhti vastustaja otti tukevan niskalenkin Joman tytöistä jo ensimmäisessä vuorossa. Parin harhaheiton avustamana se teki yhdeksän juoksua, eikä Joma päässyt enää peliin mukaan. Ottelu päättyi lopulta Joman tappioksi 3-19.

Illalla ei ollut enää pelejä ja joukkue pääsi katselemaan, kuinka Annika pärjäilee Idän paidassa. Huomenna vastassa ovat vielä Kirittäret klo 08:30 ja Lahden Maila Veikot klo 14:15.

Linkki pelikuviin Joma – Muhos>>>>

Linkki Itä – Länsi kilpasarjan pelikuviin>>>>

Linkki Itä – Länsi pelisarjan kuviin>>>>

Kuvia pelistä Joma – Roihu

Keskiviikko 26.7

Joensuun Mailan kilpasarjan tytöt alkavat tottua aikaisiin aamupeleihin. Aamuvirkkuina tunnetut pelinjohtajat, Pasi Majoinen ja Salla Eteläpää, virittelivät joukkueensa hyvään iskuun ja klo 08:30 ottelussa kaatui Lapuan Virkiä 4-2.

Joman voitto perustui vahvaan ulkopeliin. Etenkin nollatilanteessa Lapua oli vaikeuksissa mahtavaa ulkopeliä pelanneiden Hanna Toivasen, Reeta Juntusen, Senna Surakan ja muun joukkueen kanssa.

Sisäpelissä tärkeät juoksut Joma otti välilyönneillä jo kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa, eikä sen enää tarvinnut pelata neljännen tasoittavaa sisävuoroaan.

Seuraava kilpasarjan peli on klo klo 17:15 ja vastassa Oulu.

Pelisarjan joukkue aloitti myös päivänsä voitokkaasti. Kello 13:00 jatkolohkon L pelissä kaatui Oulunsalon Vasama 12-7. Päivän toisessa ottelussa Joma/musta kohtaa KK-V:n klo 18:30.

Kilpasarjan iltapeli toi Jomalle voiton. Niittyaron kentällä klo 17:15 pelattu ottelu päättyi Joman tyttöjen selvään 11-1 voittoon. Loistavasti lukkaroineen Hanna Toivasen johtama ulkopeli oli Oululle liikaa.

Huomenna Joma/punainen kohtaa aamulla lohkoa johtavan Muhoksen Pallosalamat ja päiväpelissä Roihun Helsingistä.  Torstai-iltana ei sarjapelejä ole, sillä illalla pelataan leirin odotetut Itä – Lännet.

Tyttöjen kilpasarjan Idän joukkueeseen on valittu Joensuun Mailasta Reeta Juntunen ja Senna Surakka. Idän pelinjohtajana on Joman Pasi Majoinen. Pelisarjassa Idän joukkueessa pelaa Joman Annika Mutanen.

Pelisarjan Itä-Länsi pelataan klo 18:00 Kiimingissä ja kilpasarjan ottelu alkaa Oulunsalossa klo 17:30.

Kuvia Joma – Lapua

Katso tästä lisää kuvia pelistä Nuorisoleirin sivulta>>>>>

Tiistai 25.7

Ensimmäisessä aamuottelussa klo 08:30 Joensuun Mailan kilpasarjan joukkueella painoi vielä otteissaan vähän edellisen maanantaipäivän pitkä tulomatka ja kaksi kovaa peliä. Vastustaja Hamina oli kaksi ensimmäistä vuoroparia vaikeuksissa, mutta pystyi kolmannessa vuorossa kääntämään pelin edukseen 4-3. Joman juoksut löivät Oona Aro, Ella Vasarainen ja Kiia Laakkonen. Kotiin ehtivät Essi Majoinen, Reeta Juntunen ja Hanna Toivanen.

Broilerikeitto, leipä ja kasvikset sopivat hyvin pelureille lounasateriaksi, sillä ruokailutauon jälkeen klo 15:30 Joman joukkue oli taas oma itsensä. Peli-ilme oli kohdallaan ja tulosta syntyi. Vastustaja Nurmon Jymy sai poistua peliareenalta 10-1 tappio niskassaan.

Ottelulle alkutahdit näytti heti ensimmäisessä vuorossa numerolla 2 pelannut Senna Surakka paukauttamalla pallon kakkosjatkeelta maisemiin. Tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu, jonka toi numerolla 1 pelannut Aino Mononen. Toisessa vuorossa Joma teki yhden juoksun lisää ja ratkaisi pelin sitten kolmannessa vuoroparissa seitsemällä juoksullaan. Siinä Kiia Laakkosen kunnari vei Joman 10-0 johtoon ja se riitti, sillä Nurmo sai neljännessä vuorossa aikaiseksi vain yhden juoksun.

Pelisarjan joukkue voitti molemmat tiistain pelinsä. Klo 13:00 kaatui Loimaa tiukassa taistelussa 8-6. Tässä pelissä kunnostautuivat mailanvarressa Annika Mutanen ja Janni Haavistola.

Ruokailu antoi puhtia myös Joman kakkosjoukkueelle, sillä illan klo 17:15 pelissä Kempele oli vastaantulija. Joma voitti ottelun 6-1. Ottelussa juoksuja tehtailivat Katariina Piirainen&Siiri Turpeinen, Annika Mutanen&oona Majoinen, Vapaa&Lotta Nuutinen, Johanna Päivinen&Pilvi Justander, Johanna Härkönen&Majoinen, Pinja Vattulainen&Haavistola.

Sää on suosinut Nuorisoleiriä ja huomennakin keskiviikkona pelataan hyvissä olosuhteissa

08:30 Joma/punainen – Lapua

13:00 Joma/musta – Oulunsalo

17:15 Oulu – Joma/punainen

18:30 KK-V – Joma/musta

Kuvia Joma – Nurmo pelistä

Maanantai 24.7

C-tytöt osallistuvat maanantaina alkaneelle Oulun Nuorisoleirille kahdella joukkueella. Ykkösjoukkue(Joma/Punainen)pelaa kilpasarjassa alkulohkossa B ja kakkosjoukkue(Joma/Musta) pelisarjan alkulohkossa C.

Alkulohkon pelit pelataan neljän vuoroparin mittaisina.

Molemmat joukkueet aloittivat viiden päivän leiriurakkansa voitoilla. Joma/punainen voitti ensimmäisessä pelissään klo 15:30 Ylihärmän Pesis-Junkkarit 10-3, mutta 18:30 pelattu ottelu ei sujunut aivan yhtä mallikkaasti ja Joma kärsi 4-12 tappion Kajaanille.

Joma/musta pelasi maanantaina vain yhden ottelun klo 18:30 ja kaatoi siinä Ilmajoen Kisailijat 6-4.

Joman poikien joukke pelaa kilpasarjan lohkossa A. Pojat pelasivat ensimmäisen ottelunsa 14:15 Vimpeliä vastaan tasan 5-5. Toisessa pelissä 18:30 Kouvola oli parempi lukemin 10-1.

Tiistain 25.7 pelit:

08:30 Hamina – Joma/punainen

08:30 Hamina – Joma/pojat

13:00 Loimaa – Joma/musta

13:00 Joma/pojat – Imatra

15:30 Nurmo – Joma/punainen

17:15 Kempele – Joma/musta

Ottelutuloksia löytyy tästä linkistä>>>>>

Kuvia Joma – Ylihärmä pelistä

 

C-tyttöjen joukkue lähtee uuteen harjoituskauteen ennätyksellisen isolla ryhmällä. Ryhmässä on mukana 26 tyttöä.
Joukkue harjoittelee 4-6 kertaa viikossa. Harjoitusaikataulut löytyvät täältä.

Yhteystiedot:

Pasi Majoinen |  0400 920237 | pasi.majoinen@elisanet.fi
Salla Eteläpää
Jannika Lillunen