Mehtimäen pesäpallostadionilla nähdään keskiviikkoiltana kuuma kamppailu, kun Superpesiksen kärkijoukkueet Joensuun Maila ja Vimpelin Veto iskevät yhteen. JoMa on sarjataulukossa piikkipaikalla kaksi pistettä edellä yhden ottelun vähemmän pelannutta Vetoa.

Ennen juhannustaukoa Joensuun Maila nappasi kotivoiton Oulun Liposta lukemin 2-0 (3-1, 9-2). Vimpeli puolestaan koki 1-2 (0-3, 5-3, 1-0)- tappion Hiukassa Sotkamon Jymylle.

Joensuun Maila ja Vimpelin Veto kohtasivat kesäkuun puolivälissä Vimpelin Saarikentällä. Tuolloin joensuulaiset nousivat heikon ensimmäisen jakson jälkeen voittoon supervuoroparissa lukemin 1-2 (5-0, 1-2, 0-1).

–Emme ole nostaneet näitä pelejä tikun nokkaan. Sekin on tietyllä tavalla ammattimaisuutta. Toki mietimme kärkiotteluja hieman tarkemmin ennakkoon, mutta emme korosta niitä. Tiedämme, että osaamme pelata, kävipä keskiviikkona miten tahansa, kommentoi Aleksi Rautiainen Sanomalehti Karjalaisen haastattelussa.

Sarjataulukko on tasainen, joka luo oman mausteensa otteluun runkosarjan kärkikamppailua ajatellen. Joensuulaisryhmän keskuudessa tästä ei kuitenkaan paineita oteta.

–Toki tämmöisellä pelillä on mukava aloittaa. Se on kuitenkin vain runkosarjapeli muiden joukossa, jatkoi Rautiainen.

Joensuulaisten laadukas ulkopeli joutuu jälleen kovaan testiin, kun vastassa on Vedon kova sisäpeli. Vimpeliläisten kovimmat lyöntimiehet ovat kevätkaudella olleet Janne Mäkelä (3+50), Matias Rinta-aho (1+22), Henri Puputti (2+19) ja nuori superlupaus Perttu Ruuska (0+17).

–Vimpeli yrittää käyttää sisäpelissä varmasti läpilyöntejä. Sisäpelissä on meidän taas pitää olla valmis nopeaan peliin, niin kuin aina heitä vastaan. Nopeuden ei saa antaa yllättää, Rautiainen totesi.

Joensuulaisten sisäpelissä katseet kääntyy juurikin Rautiaiseen ja Juha Niemeen. Molemmat ovat pelanneet vakuuttavan alkukauden, kun vastuuta on jaettu tasaisesti. Lyötyjä juoksuja on kertynyt Niemelle 40 ja Rautiaiselle 37.

–Meidän lyöjäjokereiden yhteispeli on toiminut ihan hyvin. Ei ole tainnut koko kaudella sattua molemmille kuin yksi yhtäaikainen huono päivä, pohti Rautiainen.

Joensuun Maila – Vimpelin Veto 28.6. klo 18.00

Liput ennakkoon Joensuun Mailan toimistolta, osoitteesta Kuurnankatu 7! 

  • Aikuiset 15€
  • Eläkeläiset & työttömät 10€
  • Opiskelijat & nuoriso (10-20v) 5€
  • Sotiemme veteraanit ja alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.

 


Palaa takaisin