Kotijoukkue Joensuun Maila pelasi ensimmäisellä jaksolla hyvin ja vei sen selkeästi 6-3. Toisella jaksolla vastustaja Janakkalan Jana teki Joman sisäpelaamisesta hankalampaa, mutta kotijoukkue taisteli jakson tasapeliksi ja otti otteluvoiton myötä kaksi sarjapistettä.

Pelinjohtaja Anssi Raitala: -”Voittoon pitää olla tyytyväinen kaiken tapahtuman jälkeen. Aineksia oli ottaa toinenkin jakso, mutta merkkivirheet söivät muutaman hyvän tilanteen. Janakkala on vaikea vastus. Sitä vastaan on hankala pelata. B-tytöt pelaa vielä huomenna Seinäjoella ja sitten on viikko aikaa levätä. Ensi viikon torstaina pelataan Nurmossa Ykkössarjan seuraava peli.”

Tapahtumilla Anssi tarkoitti loukkaantumisista johtuneita pelikatkoja. Ensimmäisellä jaksolla Joman Juulia Eskman loukkasi jalkaansa ja jätti pelikentän. Pelinjohto joutui laittamaan ulkopelijärjestyksen uuteen uskoon ja vaihtamaan myös sisällä lyöntipelijärjestystä toiselle jaksolle. Myös Janakkalan ykkösvahti Sanna Ahola kärsi kovia. Ensin ulkopelissä lyönti sattui jalkaan ja sitä hoivattiin hetkinen. Sitten sama pelaaja sai sisäpelissä ykköspesälle heitetystä pallosta kolauksen kypäräänsä ja myös hän joutui jättämään pelin kesken.

Ensimmäisellä jaksolla Joman peli oli heti vahvaa ja varmaa. Ulkovuorossa Janakkalan etenijät jäivät ulkokentän puristukseen, eivätkä päässeet kakkospesää pidemmälle. Sisävuoroon päästyään kotijoukkue jatkoi kovaa menoaan ja löi neljä juoksua. Ensin Hanna Toivanen löi kakkoskopparin tontilta kunnarin ja Juulia Eskmanin ja Reetta Juntusen kotiin ja sitten Salla Eteläpään välilyönti kotiutti Hannan.

Toisessa vuorossa Janakkala avasi juoksutilinsä. Sanni Aholan kotiuttaessa Fanni Kanervan. Sisävuoroon päästyään Joma vastasi kahdella juoksulla. Asialla oli taas Hanna Toivanen. Ensimmäisellä lyönnillä kotiin tuli Johanna Hihnala ja toisella Reetta Juntunen.

Kolmannessa vuorossa kummankaan juoksutili ei karttunut.

Neljännen aloittavalla Janakkalan Petra Pihlström yllätti kolmospuolen ulkokentän ja juoksi kunnarin. Toisenkin juoksun Janakkala vielä sai, mutta ei enempää, eikä Joman tarvinnut pelata tasoittavaa vuoroaan.

Toinen jakso ei lämpimässä säässä +24C sujunut kotijoukkueelta enää yhtä mallikkaasti. Janakkalan lukkari nosteli hankalia tolppia ja kotijoukkueen kentällemenot vaikeutuivat. Joma sai kuitenkin tehtyä jaksossa kaksi juoksua. Ensimmäisen toi Henna Hakulinen ja löi Tiia Myllylä toisessa vuorossa ja juoksu numero kaksi syntyi Asta Sallisen kotiuttaessa neljännessä vuorossa Senna Surakan. Juoksu oli jakson tasoitusjuoksu, sillä Janakkala oli mennyt kolmannessa vuorossa tekemillään kahdella juoksulla johtoon.

2-2 tilanteessa Janakkala pääsi neljännen tasoittavalla yrittämään jakson voittojuoksua ja ottelun siirtämistä supervuoroon, mutta yhdeksän lyöjän yritys ei tuonut kuin yhden kotiutusyrityksen, jonka kolmoskoppari Veera Ahvanainen haki nätisti kopiksi. Jakso päättyi tasanumeroihin ja kotijoukkueen 1-0 otteluvoittoon.

Jomalta palkittiin kovilla sisä- ja ulkopelitehoilla pelannut lukkari Hanna Toivanen ja ensimmäisellä jaksolla jokeripaidasta ulkokentälle siirtynyt Tiia Myllylä. Janakkalan palkinnot saivat sieppari Petra pihlström ja lukkari Fanni Kanerva.

Ensi torstaina Joman Ykköspesis lähtee kolmen ottelun vieraspelikiertueelle. Torstaina vastassa on Nurmo, lauantaina Jalasjävi ja sunnuntaina Vaasa.

Tunnelmia Pelistä


Palaa takaisin