Joensuun Maila on yli neljälläsadalla pelaajalisenssillä ja kahdellakymmenelläyhdellä joukkueella vahva liikuttaja ja vaikuttaja Suomen kesässä.

Yksi Joman perustoimintamuodoista on Pesiskoulu, jonka päättäjäisiä vietettiin 11.7. Joma–Kankaanpää- superpesisottelussa. Joensuun Mailan junioripäälikö Laura Jehkonen kertoo, että pesiskoulut ovat pyörineet alkukesän aikana kahdeksalla kentällä. Pesisoppia ja innostusta liikuntaan on saanut 160 pesiskoululaista Karhumäen, Kulhon, Lehmon, Marjalan, Noljakan, Niinivaaran, Niittylahden ja Tuupovaaran kentillä. Pesiskoulujen vetäjinä ovat toimineet: Iida-Maija Hämäläinen, Saija Kinnunen, Matias Hänninen ja Konsta Piironen.

Tänä kesänä pesiskoulujen toimintamallia on hieman muutettu aikaisimmista vuosista. Perusopetusta lajitekniikkaan on annettu maanantaista torstaihin ja perjantaisin on sitten pyörineet varsinaiset pesispelit, joissa opittuja taitoja on päässyt kokeilemaan ihan oikeassa ”pillinvihellyspelissä”.  Junioripäällikön mukaan uudistettuun toimintamuotoon on oltu tyytyväisiä ja pesiskoulujen vetäjät ovat saaneet positiivista palautetta lapsilta ja heidän vanhemmiltaan. Linkistä voit kuunnella pesiskoululaisten ja heidän vanhempiensa mietteitä kesän touhuista:

Superpesisottelussa pesiskoululaiset kannustivat Joman joukkuetta tekemällä kunniakujan, jota pitkin pelaajat juoksivat aloitukseen. Ottelutauolla esittäydyttiin yleisölle, jaettiin pesiskoulupalkintoja ja nautittiin mehujäätelöt.

Pesiskoulupalkinnot 2017 saivat:

Noljakan kentältä kovin kehittyjä: ENNI TURUNEN
Marjalan kentältä aurinkoinen ja innokas: NOA IMMONEN
Niinivaaran kentältä ilmetty pelimies: ANTTI KILPELÄINEN
Kulhon kentän kovin kehittyjä: LUMI TANSKANEN
Rantakylän kentältä Väiskimäinen veijari: SAMUEL RATILAINEN
Lehmon kentältä sanavalmis ja nopeasti oppiva: PEPPI TURUNEN
Lehmon kentältä tulevaisuuden tähti: LUKA HÄRKÖNEN
Karhunmäen kentältä monipuolinen ja aktiivinen: VALTTERI HEISKANEN
Niittylahden kentältä aina hymyilevä ja kannustava: TAIKA MIELONEN
Niittylahden kentältä reipas ja kovalyöntinen: VEETI LAAKKONEN

Teksti & video: Matti Holopainen


Palaa takaisin