Joensuun Maila eteni Halli-SM-loppuotteluun kukistamalla välierässä Hyvinkään Tahkon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen numeroin 1-2 (7-3, 4-7, 1-2).

Joensuun Mailan ja Hyvinkään Tahkon välisessä Halli-SM-välieräkamppailussa nähtiin railakasta sisäpeliä molempien joukkueiden toimesta. Tahko siirtyi ottelussa kuskin paikalle, kun Juha Korhonen pommitti kahdella peräkkäisellä lyönnillä Hyvinkään 2-0- johtoon. JoMa vastasi vahvasti, kun Aleksi Rautiainen puhkaisi Tahkon ulkokentän kakkospuolelta tasoittaen tilanteeksi 2-2.

Toisen vuoron tasoittavalla JoMa siirtyi 2-3, kun Rautiainen onnistui jälleen mailan varressa. Joensuun Maila onnistui pitämään johtoaan neljänteen vuoropariin saakka, kunnes yksi lyönti muutti kaiken. Teemu Nikkanen iski täydellisen läpilyönnin kolmosjatkeelta. Pallo vieri takana sijanneiden siirreltävien katsomorakenteiden alle ja tuloksena oli kunnari ja kolme tavallista juoksua. Kun Santtu Patova takoi vielä yhden juoksun taululle, päättyi ensimmäinen jakso numeroin 7-3.

-Ensimmäisen jakson osalta voi olla tyytyväinen aina viimeiseen vuoroon saakka. Nikkasen lyönti oli kyllä upea, jossa jakso sitten kääntyi vastustajalle, kommentoi Juhani Lehtimäki.

Jaksotauolla ryhtiliike

Ensimmäisen jakson tappio sisuunnutti joensuulaiset. JoMa pääsi johtoasemaan vapaataipaleen turvin ja samassa sisävuorossa Juha Niemi pommitti keskipompun ruutuun ja siirsi JoMan 0-2- karkumatkalle. Tahko kavensi tilanteeksi 1-2- kun Juha Korhonen iski sauman puhki. JoMan sisäpelaaminen hörähti kunnolla käyntiin kolmannessa vuoroparissa, jossa joukkue takoi taululle 1-7- johtoaseman. Tahko kaunisteli tasoittavalla vuorolla jakson loppulukemiksi 4-7.

Puhtimäki ja Niemi tykittivät ratkaisun kotarissa

Hallisääntöjen mukaan supervuoroparia ei pelata, vaan voittaja ratkaistaan suoraan kotiutuslyöntikilpailussa. Tahko aloitti sisävuorolla, jossa hyvinkääläiset onnistuivat kertaalleen. JoMa tuli tylysti omaan sisävuoroonsa, kun Juha Puhtimäki pomputti Konsta Kettusen kotiin ja Juha Niemi tälläsi ratkaisun seuraavassa parissa.

-Toinen jakso ja ottelun loppu oli meiltä hyvä, rauhallinen ja päättäväinen. Parannettavaa kuitenkin huomiselle jäi, emme voi antaa räpylästä noin paljoa juoksuja, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila kohtaa halli-SM-finaalissa Vimpelin Vedon. Finaali alkaa sunnuntaina Kuopio-hallissa klo 16.00.


Palaa takaisin