Joensuun Maila varmisti lauantai-iltana paikkansa halli-SM-lopputurnauksessa, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui tasaisten vaiheiden jälkeen lukemin 0-1 (1-1, 2-2, 0-0, 1-2).

Ottelun alkutahdit löi Joensuun Maila Juha Niemen onnistumisella ottelun toisessa vuoroparissa. Kolmannessa vuoroparissa Imatra tasoitti jakson Ville Liukun lyönnillä ja jakso tasattiin numeroin 1-1. Molempien joukkueiden ulkopeli oli kovalla tasolla ja jakso tasattiin näihin 1-1-lukemiin.

–Ensimmäisellä jaksolla oli vähän sellainen henki, että IPV meinasi saada otteen pelistä, mutta erityisesti Hannes Pekkisen suoritukset etukentällä oli juuri niitä voittavia suorituksia siinä kohtaa. Etukentän onnistumisten myötä saatiin pidettyä vastustajan tilannemäärä pienenä, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun jälkeen.

Lauri Kivinen ratkaisi kamppailun kotiutuslyöntikilpailussa.

Tasainen taistelu jatkui toisella jaksolla

Sama kaava jatkui ottelun toisella jaksolla. Joensuun Mailan sisäpeli aukesi ensimmäistä jaksoa paremmin ja tilanteita syntyi. Juha Niemi onnistui jaksolla kahteen kertaan ja joensuulaiset johtivat jaksoa 2-0 kolmannessa vuoroparissa, kunnes Ville Liukun lyönti painui takaa läpi ja jakso tasoittui.

–Toiselle jaksolle saatiin meidän sisäpeliä parannettua. Tämä vaatii vähän kokemusta, että kuinka tätä peliä pelataan ja ymmärtää, että täällä hallissa on vähän eri lainalaisuudet, kuin kesällä. Yhdenkin lyödyn juoksun sisävuoroa kohti on suuri, jatkoi Pennanen.

Ottelussa edettiin hallisääntöjen mukaan ilman supervuoroparia kotiutuslyöntikilpailuun, jossa joensuulaiset paketoivat ottelun Juha Niemen saumavedolla ja Lauri Kivisen ovelalla näpyllä. Voitto Imatralta tarkoittaa joensuulaisille Halli-SM- alkulohkon voittoa ja paikka 17.-18.3. pelattavaan lopputurnaukseen.

 

–Voittaminen oli se, mitä tästä tarvittiin, että päästään tänne sitten uudestaan maaliskuussa. Kuukauden päästä joukkue on jo pyläkän lähempänä sitä kevään kokoonpanoa ja onhan tuossa sitten jo vähän miettimistä, kun saadaan Kettunen ja Rautiainen takaisin kokoonpanoon, että kuinka miehet tuonne kentälle asetellaan, päätti Pennanen.

Lopputurnaus pelataan Imatran Aviasport Areenalla 17.-18.3.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen