Joensuun Mailan Ykköspesisjoukkue puolusti menestyksekkäästi kotivoittosarjaansa. Helpolla pisteet eivät tulleet, sillä vastustaja, Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkue laittoi kovasti hanttiin. Ensimmäisen jakson juoksunsa kotijoukkue sai hieman vastustajan avustuksella, mutta toisella jaksolla Joman Veera Ahvanainen ja Hanna Toivanen räväyttivät rajoille sellaiset lyönnit, että Porin oli taipuminen kahden juoksun johtoasemasta 4-3 jaksotappioon.

Ensimmäinen jakso alkoi tunnustelevasti. Joma aloitti sisällä vauhdilla ja sai heti takapesät täyteen. Sitten tilanne kuivui nopeasti kolmeen perättäiseen paloon ja Pori pääsi yrittämään johtojuoksua. Juoksuja se ei kuitenkaan onnistunut tekemään ensimmäisessä vuorossa, eikä koko ensimmäisen jakson aikana. Joman vahva ulkopeli puudutti Porilaisten lyöjät ja etenkin hurjassa ulkopeliliekeissä ensimmäisellä jaksolla ollut Juulia Eskmanin räpylä oli alvariinsa vastustajan riesana. Kovassa vauhdissa oli myös kakkoskoppari Johanna Hihnala, joka haki monta välilyöntiä kopiksi ja katkaisi tukun jatkelyöntejä. Sisäpeli puolestaan ei kotijoukkueelta ensimmäisen vuoron töksähdyksen jälkeen lähtenyt uudelleen käyntiin oikein millään. Sen verran painetta Joman sisäpeli pystyi kuitenkin luomaan, että vastustajalta lipsahti pallo pari kertaa ja kotijoukkue pystyi niistä tekemään jakson voittojuoksut.

Tauon jälkeen odoteltiin sisäpelin reipastumista ja niinhän se tekikin. Kotikatsomon harmitukseksi lyötyjen juoksujen teon aloitti vierasjoukkue. Ensimmäisessä vuorossa Sini Mäkelän lyönti puhkaisi linjan ja Minna Liusvaara ehti kotiin ja kun palo jäi kentälle pyörimään, eivätkä ulkopelaajat noukkineet sitä kyllin nopeasti, niin kolmoselle ehtinyt Eveliina Tuominen karkasi kotiin. Tämä hetkellinen ulkopelitorkahdus sai kuitenkin uutta eloa Joman sisäpeliin ja se lähti päättäväisesti hakemaan sisävuoroon tasoitusta. Ensimmäisessä vuorossa tasoitus ei onnistunut, mutta kaksi hyvää kotiintuloyritystä kotijoukkue sai aikaiseksi. Ulkopelikin oli taas vahvaa ja Joma piti vastustajansa kaukana kotiintuloyrityksistä. Toisessa sisävuorossa sitten kotijoukkue löysi sen kaivatun lyöntivireen. Ensin Veera Ahvanaisen kova rajalyönti toi kunnarin ja Veera jäi kolmoselle odottelemaan tuplajuoksua. Takana Juulia Eskman ja Reetta Juntunen täyttelivät sitten muut pesät ajolähtötilanteeksi, jota purkamaan tuli joukkueensa lukkari Hanna Toivanen. Hannan kova kolmospuolen lyönti painui ohi kopparin räpylän ja kiidätti kolme juoksijaa kotipesään. Kahden juoksun kotijoukkueen tappioasema kääntyi hetkessä kahden juoksun johdoksi. Tähän ei Porin yhdeksällä pelaajalla matkassa ollut joukkue enää pystynyt kunnolla vastaamaan. Yhden juoksun lisää se sai neljännessä vuorossa, mutta Joman jaksovoitto ei ollut enää vakavasti uhattuna, eikä sen tarvinnut pelata viimeistä tasoittavaa sisävuoroaan. Jomalta palkittiin mainiossa vireessä ollut kopparipari Veera Ahvanainen ja Johanna Hihnala. Porin palkinnot saivat kolmosvahti Sini Mäkelä ja kolmospolttaja Eveliina Kesti.

Joman ykkössarjapelit jatkuvat heti sunnuntaina klo 17:00. Silloin vastassa on, ehkä lauantain vastusta hivenen kovempi, Roihu Helsingistä ja kioskista on saatavilla Surakan mummin leipomia karjalanpiirakoita sunnuntaialkuillan välipalaksi.

Lauantaina pelattiin myös Suomensarjaa

Joman naisten kakkosjoukkue pelasi sunnuntaina väkivahvaa Puijon Pesistä vastaan. Nuori Joman joukkue pelasi pelinjohtokaksikkonsa Tuukka Martikainen / Ari Mononen johdolla ennakkoluulottomasti, mutta vahvalyöntinen Kuopio oli parempi molemmilla jaksoilla.

Ensimmäisen jakson eka vuoro kulki vielä suhteellisen tasaisissa merkeissä. Puijo sai ensimmäisen juoksunsa harhaheitolla ja teki vielä pari lisää lyömällä. Joma ei saanut juoksutiliään auki vielä ensimmäisessä vuorossa, mutta toisessa se pelasi pitkän sisävuoron ja teki kolme juoksua. Lyöjinä olivat Sanni Ahvanainen joka löi kunnarin ja Oona Majoisen kotiin, sekä Aino Mononen joka kotiutti tuplajuoksua odotelleen Sannin. Joman hyvä sisävuoro ei auttanut pitkälle, sillä Puijo moukaroi toisessa sisävuorossaan 13 juoksua ja jakso oli sitä myöten selvä.

Toisella jaksolla ei enää nähty ekajakson hurjia juoksumääriä. Joma pääsi yrittämään kotiutusta kolmesti, mutta ei saanut yhtään juoksijaa ehjänä perille. Puijo pystyi kotiuttamaan kuusi kertaa.

Jomalta palkittiin vahvassa vedossa sisällä ja ulkona ollut kakkospolttaja Sanni Ahvanainen ja kolmospolttaja Aino Mononen. Puijon palkinnot pokkasivat kolmoskoppari Siru Seppänen ja kakkospolttaja Siiri Pulkkinen.

Joman Suomensarjaottelut jatkuvat sunnuntaina klo 12:00. Vastustaja saapuu Lahdesta.

 


Palaa takaisin