Joensuu – Kiiminki 2-0 (33-2,8-2)

Joensuun Maila sai Tyttöjen Superpesiksen maanantai-illan vieraakseen Kiimingin Urheilijat. Ottelu oli näiden joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä sarjatasolla. Joman tyttöjen edellisestä superpesiskaudesta on kulunut kymmenen vuotta, eikä Kiiminki ole ollut tyttöjen superissa mukana ainakaan kaksituhattaluvulla.

Pitkästä aikaa lämpimässä pesiskelissä pelattu ottelu kääntyi heti ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueelle. Joma aloitti sisältä ja latoi tulostaululle kuusi juoksua, eikä tästä kotijoukkueen vahvasta aloituksesta vastustaja Kiiminki toipunut koko jakson aikana. Toiselle jaksolle Kiiminki teki vaihtoja ja sai ulkokenttänsä pitämään paremmin. Jakson aikana nähtiin ajoittain tiukkaakin taistelua, vaikka Joma jakson selvästi voittikin vahvalla ulkopeliesityksellään. Jomalta palkittiin mainiota lukkarityöskentelyä esittänyt ja kahdeksan juoksua lyönyt Hanna Toivanen. Kakkospalkinnon sai neljä kertaa kotiin ehtinyt ja hyvän kakkosvahtipelin pelannut Sanni Ahvanainen.Kiimingin palkinnot pokkasivat kakkospolttaja Pinja Salmijärvi ja jokerina vahvaa lyöntipeliä esittänyt Kiia Estama.

1. Jakso

Kiiminki ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen vahvaan lyöntipeliin jakson missään vaiheessa. Joman tytöiltä onnistuivat lyhyet ja määrämittaiset vaihtolyönnit hyvin ja niillä luotiin runsaasti takapesätilanteita koville lyöjille. Ja lyöjiähän löytyi. Ensin Joma otti juoksijoita kotiin yksi kerrallaan, mutta sitten toisessa vuorossa Marjatta Luostarinen tykitti takaa läpi kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti ja aloitti kotijoukkueen juoksukarkelot. Neljännessä vuorossa Marjatta toisti temppunsa ja tästä läpilyönnistä ottivat esimerkkiä Iida Nupponen, Ella Vasarainen ja Sanni Ahvanainen lyöden kukin vuorollaan kunnarin + lisäjuoksuja.

Joman ulkopeli oli vahvaa, eikä Kiiminki päässyt kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan kuin kerran kolmospesälle. Neljännessä vuorossa Kiiminkikin sai juoksutilinsä auki tehden kaksi juoksua.

2. Jakso

Kiiminki teki tauolla vaihtoja ja sai pelinsä taas elämään. Lyöntipeli oli luokkaa parempaa, kuin ensimmäisellä jaksolla ja sisävuoron aloitus toikin kaksi juoksua. Vieraat johtivat peliä ensimmäisen kerran.Pitkään ei johtoasema kestänyt, sillä Joma aloitti tämänkin jakson vahvasti tehtailemalla kuusi juoksua. Vaihtojen myötä vastustajan ulkopeli oli tiivistynyt ja kotijoukkue sai tehdä paljon enemmän töitä juoksujen eteen, kuin ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäisen vuoroparin jälkeinen 6-2 tilanne näytti riittävän kummallekin joukkueelle ja loppujakso mentiin melko lyhkäisillä sisävuoroilla. Joma teki kuitenkin vielä kolmannessa vuorossa kaksi juoksua lisää, mutta Kiimingin eväät oli jo syöty. Kolmessa viimeisessä sisävuorossaan vierasjoukkue kävi ainoastaan kolmesti kakkospesällä.


Palaa takaisin