Joensuun Maila otti toisen kiinnityksen SM-kultaan kaatamalla Kouvolan Pallonlyöjät Kerubi Stadionilla numeroin 1-0 (6-0, 0-0).

Ottelu käynnistyi odottavissa tunnelmissa, eikä ensimmäisessä vuoroparissa kumpikaan joukkueista onnistunut juoksujen teossa. Toinen vuoropari puolestaan sai joensuulaisittain parhaan mahdollisen alun, kun Juha Puhtimäki niittasi pallon kolmospuolelta aitojen ali yhden tavallisen juoksun ja kunnarin arvoisesti.

–Jos sanoin Kouvolassa siitä kumurasta, että se oli kerran elämässä- lyönti, niin varmaan tämä oli sitten toinen sellainen. Siellä oli kävelijä heittänyt ilmeisesti pallon takaisin kentälle, että se oli sen lyönnin ainut kauneusvirhe, kommentoi ykköspalkittu Puhtimäki onnistumistaan ottelun jälkeen.

Tämän jälkeen oli Aleksi Rautiaisen vuoro huudattaa kotiyleisöä, kun miehen lyönti kimpoili Pallonlyöjien ulkokentän avustamalla kolmos puolelta sen verran pitkälle, että kotiin ennättivät Puhtimäki ja Mikko Kemppainen.

–Alku oli tunnusteleva, jonka jälkeen nähtiin pelin kulminaatiopiste Puhtimäen läpilyönnin ansiosta. Sillä oli henkisesti rentouttava vaikutus ensimmäiseen jaksoon ja saimme sillä odottavan vireen pois, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Juha Niemi ja Rautiainen viimeistelivät jakson lopulla loppulukemiksi 6-0.

Juha Puhtimäki avasi JoMan juoksuhanat avausjaksolla.

Toinen jakso tasattiin

Ottelun toinen jakso tarjosi tasaista ja tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta, eikä juoksuja nähty. Jakso tasattiin numeroin 0-0. Kolmostilanteet kirjattiin ottelussa numeroin 13-6 Joensuun Mailan hyväksi.

–Toisella tuli hieman heikkoja ratkaisuja ja etenemisvirheitäkin. Se oli pieni kauneusvirhe, mutta ulkopelimme oli tänään betonia. Se on kova selkänoja, pohti Pennanen.

Täpötäysi Kerubi Stadion ja sen tunnelma sai molemmilta miehiltä kiitosta lehdistötilaisuudessa.

–Kyllä tällainen tsemppiä antaa lisää. Oli mahtava pelata tuon yleisön edessä ja joku tuossa sanoikin, että kylmät väreet meni pitkin selkää, kun kentälle juostiin, sanoi Puhtimäki.

–Kun peliesityksillä saamme vuorovaikutuksen syntymään yleisön kanssa, niin siellä on vain yksinkertaisesti huikea olla. Olemme tehneet asiat niin hyvin, kuin olemme osanneet. Nyt nautiskellaan näistä hetkistä, ei näihin finaaleihin aina pääse, jatkoi Pennanen.

Sarja jatkuu sunnuntaina 

Finaalisarjan kolmas kamppailu pelataan heti sunnuntain Kouvolassa.

–Sen isompi kivihän siitä syntyy, mitä isommaksi sen mielessään tekee. Kolmas voitto vaatii sen saman työn, kuin ensimmäinen tai toinen. Se on samanlainen peli, meidän pitää onnistua omassa tekemisessä pelin sisällä ja säilyttää tunne, päätti Pennanen.


Palaa takaisin