Yksi terävä sisävuoro kummassakin jaksossa riitti Joensuun Mailalle kolmen pisteen voittoon. Joman ulkopeli oli vahvaa eikä kotijoukkue Nurmon Jymy saanut juoksutiliään auki koko ottelun aikana.

Pelinjohtaja Anssi Raitala; – ”Vastustaja hyökkäsi molempien jaksojen alut vahvasti. Meidän ulkopeli sai kuitenkin heti hyvän otteen, eikä pienillä pesävälejä vaihdeltu. Syväpelaajat olivat varmoja räpylässä ja tekivät tarvittavat palot. Ulkopelikokoonpanoa vähän muutettiin, kun Julle oli poissa. Sini Suihko tuli kolmosvahdiksi ja pelasi hyvän pelin.  Kaksi ensimmäistä sisävuoroa meni vähän läpihuutojuttuna, mutta sitten saatiin sekin toimimaan. Avara kenttä antoi mahdollisuuden koville lyönneille ja Hanna ja Iida löivät kunnarit + juoksuja siihen päälle. Huominen päivä on lepoa ja latausta. Ollaan yötä Vaasassa ja lauantaina Jalasjärven kimppuun”.

I jakso

Peli käynnistyi oikeastaan vasta kolmannessa vuorossa. Kaksi ensimmäistä vuoroparia menivät molempien joukkueiden sisäpelien osalta rauhallisen pelailun merkeissä. Kumpikin sai yhden kotiutusyrityksen mutta ratkaisut jäivät polttolinjaan kopiksi.

Kolmannessa sisävuorossa Joma heräsi pelaamaan. Ensin numerolla 1 Johanna Hihnala meni päättäväisesti kentälle ja kakkospaikalla pelannut Senna Surakka ja vakionumero 3 hihassaan pelannut Reetta Juntunen järjestelivät ajolähtötilanteen. Hanna Toivanen löi ensimmäisen lyöntinsä sovittuun paikkaan ja Hihnala toi avausjuoksun. Viimeisellään Hanna puhkaisi kakkosrajan ja kunnarin lisäksi kotiin ehtivät Senna Surakka ja Juntunen. Tosipitkässä sisävuorossaan Joma teki vielä kaksi juoksua lisää. Ensin Salla Eteläpää löi välilyönnillä Toivasen kolmoselta kotiin ja sitten Hanna toisella lyöntikierroksellaan kotiutti jälleen Johanna Hihnalan. Tästä kolmannen vuoron lyöntimyllystä Nurmo ei enää toipunut ja jakso jäi vieraille 0-6.

II jakso

Toiselle jaksolle Nurmo teki lyöntijärjestysmuutoksia ja saikin sisäpeliinsä lisää vauhtia. Ensimmäisessä vuorossa se sai heti etenijänsä kolmoselle, mutta sitten viimeisen lyönnin laittomat toivat kaksi takapaloa ja kotiutusyritys päättyi kolmanneksi paloksi Sini Suihkon räpylään ja heittokäteen. Joma pääsi sisävuoroon, mutta ei vielä juoksujen makuun.

Toisessa vuorossa Joman ulkokenttä esitteli pohjalaisyleisölle “Kittteeläisen” hämäyksen ja otti etenijästä ensimmäisen palon kolmoselta. Pari nopeaa paloa lisää välipesiltä ja Joma pääsi sisävuoroon yrittämään juoksujen tekoa.

Alku näytti hieman hankalalta. Ajolähdöstä tuli kaksi paloa, mutta takapesien ollessa täynnä Iida Nupponen kumautti kesän lyöntinsä ja pallo painui koppareiden välistä kauas kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa Reetta Juntunen kotiutti vielä Iidan ja tilanteeksi 0-4 vierasjoukkueelle.

Kolmannessa ja neljännessä vuorossa Nurmon sisäpeli ei löytänyt tilaa Joman tiiviistä ulkokentästä, eivätkä etenijät päässeet kakkospesää pidemmälle. Joma vei toisen jakson 0-5 Salla Eteläpään kotiuttaessa kolmannessa vuorossa Johanna Myyryläisen.

Jomalta palkittiin lukkari Hanna Toivanen ja ykkösvahti Iida Nupponen. Nurmon parhaat olivat lukkari Ella Mäki ja kolmoskoppari Maiju Mäntylä.

Joman Ykkössarjan seuraava peli on lauantaina Jalasjärvellä.

Kuvat/ Ismo Kuismin


Palaa takaisin