Joensuun Maila kaatoi torstai-iltana Seinäjoen JymyJussit selkeästi 2-0 (4-0, 5-0) ja eteni Superpesiksen välieriin otteluvoitoin 3-0.

Joensuun Mailan nappasi ohjat käsiinsä heti ottelun avausjaksolla, kun toisessa vuoroparissa juoksuhanat avautuivat Iiro Kuosan ja Konsta Kettusen toimesta. Seinäjokelaiset eivät saaneet omaa sisäpeliään toimimaan, vaan JoMan ulkokenttä piti tarkasti JymyJussien kärkimiehet kurissa. Kolmannessa vuoroparissa Juha Niemi ja Juha Puhtimäki viimeistelivät jakson loppulukemiksi 4-0.

–Seinäjoki on luonteeltaan vähän sellainen hyökkäysvoimaltaan ärhäkkä bulldog, joka pystyttiin pitämään tänään häkissä. Pääsimme heidän pelitapaan täydellisesti kiinni ja tuollainen ulkopelaamisen taso syövyttää vastustajalta uskon ja moraalin pois, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen ottelua.

–Tuohon kun yhdistää sen, että teimme hyvissäajoin päättäväisesti monipuolisella lyöntipelillä tilannetta ja riittävä määrä juoksuja. Sen jälkeen laitoimme luukut kiinni ja homma meni hyvin maaliin.

Joensuun Mailan ulkopeli oli täyttä rautaa.

Ulkopeli hipoi täydellisyyttä

Ottelun toisella jaksolla jatkui sama kaava kuin ensimmäisellä. Joensuun Maila tylsytti kerta toisensa jälkeen JymyJussien sisäpelin, kun puolestaan oma mailapeli toimi tärkeissä paikoissa. JoMa repäisi tukevan johdon heti ensimmäisessä vuoroparissa.

Juoksuiloittelun aloitti Konsta Kettunen, joka iski pallon kakkosrajasta aitojen ali kiertäen kunnarin tyhjään kenttään. Tuomas Jussila kotiutti heti perään Kettusen ja Juha Puhtimäki puolestaan löi Jussilan kotiin. Kun Aleksi Rautiainen onnistui avausvuoroparissa kertaalleen, lähti JoMa puolustamaan johtoaan turvallisen oloisessa 4-0- johdossa.

–Joukkueena pelasimme erittäin hyvää ulkopeliä. Jimi Heikkinen sanoi joskus haastattelussa, kun löi paljon pinnoja, että on flow päällä. Nyt voisi sanoa, että itsellä on sellainen flow päällä, kun tuntuu että vähän kaikki onnistuu, kertasi JoMan ykköspalkittu Konsta Kettunen.

–Toivon, että tuo Kettusen vire jatkuu ja tytöt eivät kiinnostu siitä liikaa. Hänestä tulee muutaman vuoden aikana yksi kovimpia pesäpalloilijoita, vinkkasi Pennanen.

Joensuun Mailan loistavasta ulkopelistä kertoo se, että JymyJussit saivat koko ottelussa ainoastaa kolme kolmostilannetta. Toisen jakson loppulukemat 5-0 viimeisteli Henri Litmanen.

Joensuun Maila eteni Superpesiksen välieriin otteluvoitoin 3-0. Joukkue saa hyvän lepohetken ennen ensi viikolla käynnistyvä välieriä.

–Tämä on tosi hieno juttu, että nyt sitä aikaa on. Mitä enemmän on aikaa, niin sitä enemmän on aikaa tehdä asioita. Nollata tämä sarja ja palautella. Pelaajat varmasti hoitavat homman niin, että on hierontaa ja lihashuoltoa. Sunnuntain on seuraava harjoituspäivä ja varmastikin tässä on muutama fyysinenkin harjoitus. Sillä pohjalla mennään maaliin asti, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan:

 

 


Palaa takaisin