Joensuun Maila nappasi torstai-illan kamppailusta Kankaanpään Mailaa vastaan täyden pistepotin numeroin 2-0 (15-5, 6-4).

Helteisessä säässä pelattu kamppailussa nähtiin avausjaksolla hurjat juoksujuhlat, kun Joensuun Maila takoi taululle peräti 15 juoksua. Juoksujuhlat aloitti toisessa vuoroparissa Aleksi Rautiainen, jota seurasi Henri Litmasen onnistuminen. Tästä eteenpäin joensuulaiset takoivat juoksuja tasaiseen tahtiin, kruununa Tuomas Jussilan kaksi kolmosluukusta lyötyä kunnaria. Jakson loppulukemat 15-5.

–Todella raaka keli oli pelata. Se varsinkin heijastuu ulkopeliin, kun ollaan ottelussa keulilla ja aletaan vetämään happea ulkokentällä. Se ei tietenkään ole oikein, mutta ei sitä ihan mahdottomiin pystytä, kommentoi JoMan parhaana palkittu Jussila ottelun jälkeen.

–Niin kentällä kuin katsomossa oli varmasti kuluttava kolmetuntinen. Hieno juttu on se, että sisäpeli aukeaa ja onnistumia saadaan laajalla rintamalla. Se on arvokasta jatkoa ajatellen, pohti puolestaan Petri Pennanen.

Helteinen sää oli rankka pelaajille.

Helle uuvutti toisella jaksolla 

Ottelun toinen jakso sai erikoisen startin, kun Joensuun Maila eteni 3-0- johtoon kahdella harhaheitolla. Hannes Pekkinen lisäsi avausvuoroparissa joensuulaisten johdon vielä 4-0:aan. Tästä ei kankaanpääläiset toipuneet, vaikka Jouni Itävalo kavensikin tilanteeksi 4-1. Ensimmäisellä jaksolla ilman onnistumisia jäänyt Juha Niemi tinttasi toisella jaksolla kaksi kotiutusta. Jakson loppulukemat 6-4.

–Vaikka jokerit eivät tänään tänään äärimmäistä tuhoa tehneet, niin on hienoa, että juoksujen lyöjiä löytyy muualta. Sellaisia pelejä meillä ei ole liikaa ollut. Olemme tyytyväisiä kolmeen pisteeseen, tässä on nyt nouseva trendi, kun näitä on alkanut tulla, päätti Pennanen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kotiottelun lauantaina 21.7 klo 16.00. Vastustajaksi 60-vuotisjuhlaotteluun saapuu Hyvinkään Tahko. Ennen Superpesisottelua klo 13.00 alkaen Kerubi Stadionilla pelataan legenda-ottelu, jossa kohtaavat takavuosien tähdet.


Palaa takaisin