Joensuun Maila nappasi kaksi sarjapistettä tiistai-illan kamppailusta, kun Pattijoen Urheilijat kaatui Kerubi Stadionilla numeroin 1-0 (2-2, 6-0).

Ottelun avausjakso oli tasainen, eikä juoksuilla herkuteltu. Kuskin paikan ottelussa itselleen otti vieraiija Pattijoki, kun kolmannen vuoroparin aloittavalla vuorolla Ossi Meriläinen ja Marko Nikula onnistuivat komeilla kumuroilla kotiuttamaan tilanteeksi 0-2. Joensuun Maila pääsi mukaan harhaheiton turvin, kun polttoheitto leijaili ohi kolmospesän ja kotiin rynnisti Matias Hänninen. Neljännen tasoittavalla vuorolla JoMa onnistui tasoittamaan jakson Juha Niemen saumapuhkaisulla.

–Ensimmäiseen jaksoon ei parane olla liian tyytyväinen. Pelissä on osa-alueena ulkopeli, johon voi olla tyytyväinen. Seitsemän vuoroparia nollilla ja yhdessä kaksi päästettyä juoksua, jossa Pattijoki sai vähän peliä auki.

–Sisäpeli ei ollut kärsivällistä, vaan vähän kärsivää. Siinä oli estämistä ja kaikenlaista, jonka seurauksena peli ei lähtenyt soljumaan ja sellainen tietynlainen pieni tuska tuossa sisäpelissä näkyy. Sen asian kanssa voi alkaa itkemään ja ottaa negatiivisen mielen tai sitten voi ottaa optimistisen linjan ja ajatella, että kyllä se tuosta kehittyy, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Matias Hänninen iski komeasti pallon läpi kakkoskulmasta ja kiersi kunnarin toisella jaksolla.

Toisella jaksolla nähtiin vahva JoMa 

Joensuulaisjoukkue sisuuntui ottelun toiselle jaksolle. Jakson alussa Niemi vei joensuulaiset nopeasti 3-0- johtoon, eikä Pattijoki päässyt peliin enää mukaan JoMan vahvan ulkopelin seurauksena.

–Jatkettiin siitä mihin viime pelissä jäätiin. Oli todella hyvä fiilis itsellä, että tänään kulkee, pohti lyöjätykki Niemi onnistumisiaan.

Jakson loppupuolella Niemi ja Aleksi Rautiainen onnistuivat kertaalleen ja loppukukemat 6-0 kruunasi Matias Hänninen kiertämällä kunnarin tyhjään kenttään.

–Kyllä sitä urheilussa voittoon voi olla tyytyväinen. Välillä on hetkiä, että sisäpeli on asiallista, mutta hyvin paljon siellä on pieniä asioita, jotka sotkevat sitä.

–Tänään oli todella hyvä ja rento fiilis, se näkyi hyvänä latauksena ulkopelissä. Vastustaja roikkui purkkana kengän pohjassa, mutta meistä ei ollut heitä potkaisemaan kyydistä heti alussa. Tällaisella esityksellä torstain ottelusta tulee kiperä peli, päätti Pennanen.

Joukkueet kohtaavat toisensa heti torstaina Pattijoella.

Ottelun lehdistötilaisuus:


Palaa takaisin