Välieräsarjan toinen kamppailu oli Hiukan pesäpallostadionilla juuri niin tasainen, kuin olettaa saattoi. Ottelusarja tasoittui, kun Jymy oli vahvempi supervuoroparissa lukemin 2-1 (1-2, 3-2, 1-0). 

Otteluna avausjakso tarjosi tarkkaa ulkopeliä ja onnistumiset sisäpelissä nähtiin vasta jakson loppupuolella. Kolmannen jakson aloittavalla vuorolla Joensuun Maila karkasi 0-2- vierasjohtoon, kun Mikko Kemppainen upotti pallon väliin ja perään Juha Niemi tykitti 0-2- johtojuoksun. Kolmannen vuoron tasoittavalla Roope Korhonen onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, mutta Jymyn kiri ei riittänyt. Joensuulaiset esittivät neljännessä vuoroparissa rautaista ulkopeliä ja jaksovoitto kirjattiin JoMalle.

-Peli oli aika samanlainen, kuin ensimmäinen Joensuussa pelattu ottelu. Tiukkaa, sisällä vähän nahkeaa peliä kummallakin. Molempien ulkopeli oli parantunut, kun ei tullut pomputuksia. Pienet on marginaalit, summasi Jonne Kemppainen ottelua.

Jonne Kemppainen palkittiin ansaitusti Joensuun Mailan parhaana.

Toisella jaksolla sattui ja tapahtui

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen komennossa. Toni Kohonen onnistui ensimmäisen aloittavalla, sekä toisen aloittavalla vuorolla. JoMa kampeutui kuitenkin tasoihin Juha Niemen ja Aleksi Rautiaisen onnistumisilla, jonka jälkeen ottelussa nähtiin mielenkiintoinen tilanne. Juha Niemen painava lyönti painoi koppari Jussi Korhosen eteen, jonka syöksykopin seurauksena pallo tippui räpylästä kenttään. Kotiin kirmasi Jonne Kemppainen ja joensuulaiset juhlivat johtojuoksua, kunnes tuomaristo uusi tilanteen.

-Vähän harmmillinen oli se tuomarihässäkkä, kun olisimme juoksun saaneet. Se on välillä hätäistä pelaajilla ja välillä hätäistä tuomareilla. Se on peliä, pohti Jonne Kemppainen.

Tilannetta seuranneella sisävuorolla Roope Korhonen iski Jymyn johtojuoksun, joka riitti jaksovoittoon.

Supervuoroparissa joensuulaiset eivät saaneet yhtään juoksua aloittavalla vuorollaan. Sotkamo puolestaan rakensi tilanteen Roope Korhoselle, joka iski pallon vastustamattomasti väliin ja ratkaisi toisen kamppailun Jymyn hyväksi.

-Tietenkin soisi, että mielessä olisi pelkästään ne pelilliset asiat. Kyllähän tuota väritti aika mielenkiintoiset hetket. Ehkä se sitä tunnetta sitten toi, en tiedä. Kuitenkin meillä oli asiat omissa käsissä ja se on peiliin katsomisen paikka, pohti Petri Pennanen.

-Kaksi peliä ja voitot 1-1. Se on tietyllä tavalla aika odotettu lähtö, kun tiukkaa sarjaa tästä ennakkoon povailtiin, päätti Pennanen.

Sarja jatkuu lauantaina Mehtimäellä klo 16.00!

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 


Palaa takaisin